Trappsteg på vägen..

Jag har börjat fundera efter ett samtal som gjort mig så förvånad på att det verkligen finns folk som fortfarande tror på mig, att jag kommer att klara mig om jag bara vill.
Jag måste bara lova och inse för mig själv att jag måste kliva utanför dörren och ta tag i mig själv och säga åt mig att det har hänt, jag måste leva med det men önskar att livet vore som innan händelsen.
När får man den tanken, jo av att sitta och veta att någon där bara sitter och lyssnar på vad jag har att säga så mår jag bättre. Men att jag fick tillbaka de att jag inte mår något bättre av att berätta det är ju sant. Förlåt om detta blev rörigt för er som inte vet vad jag går igenom, men jag vill sätta stopp för det nu. Det har hänt mig och jag vill bli som innan, jag vill kunna gå ut och träffa människor utan att vara misstänksam. Vilket jag tog ett litet, litet trappsteg i helgen. Blev att åka på nåfon förfest och umgås med lite folk, fick skjuts dit så jag slapp ta bussen/gå, tack :), sen blev det utgång med folket på en student krog. Kan säga att det var trevligt, Någon timme blev det bra, kände mig så nöjd, som ett litet barn på en lekplats. Har man sett och gjort allt på lekplatsen så vill man hem.. lite så va de då med, när jag kände att jag var nöjd och smått nykter så valde jag att det räckte för den kvällen.
Men hör och häpnad var detta ett enormt steg för mig, hoppas att jag kommer att ta fler små steg och vågar bli den här öppna elin igen som inte sitter tystlåten i ett hörn och avsöker vem som gör vad.

JAG LOVAR ETT TRAPPSTEG I TAGET SÅ KOMMER DETTA ATT GÅ VÄGEN!

Tack för att ni finns mina vänner som verkligen vill mig väl, jag orkar inte lägga mer energi på människor som vill låta mig falla ner igen, utan jag uppskattar verkligen er som acceterar mig och mina små steg :)
Jag var en glad och trevlig Elin, blev en mindre glad Elin men nu ska jag finna mig själv igen, men jag kommer tilbaka igen . jag lovar!

HANNA, jag saknar dig ! <3

Skrattade så jag fick magknip i bilen hem från stan

Det finns något som snurrat i mitt huvud hela dagen.

jag blir samtidigt arg, ledsen och förbannad, men jag vet inte vad man ska göra annorlunda? du skriver att du är tacksam för de vänner du har - är jag en av dem. var det vändning i vårat liv att göra som vi gjorde. fast du anser väl att jag är lika skum som .. eh. tydligen måste jag acceptera och gå vidare. du är värld étt bra liv, kämpa kan du. saknar våra galna samtal.

men jag förstår inte varför jag orkar engagera mig.

dagen idag har bestått på trafikskolan varit riktigt roligt.
Fick åka med på en BE lektion - herregud säger jag.. så mycket att kunna.
någonstans så bör jag väl ändå klara det
bara jag litar på mig själv.

Sen avslutades kvällen i stan på Nattöppet med Jocke och David :)
Fick bjuda på mat och tillde fick ja trevligt sällskap!
Sen iväg till Granngården och handlade kattsand till mina småbusungar, ogillar ICAs sand..
de gör katterna med. ;)
kom hem bytade om och gick ner mot stallet.
Payment va super duktig, imorogn blir det träning för Pia sen får vi se om hon håller med att jag ska starta någon klubbdressyr eller vad hon tycker..

Måste bara berätta hur glad jag är på ThePhonehouse. Min mobilladdare har tyck klöddat en tid, ibland laddar den och ibland inte. Så nu bestämde jag mig för att lämnade in den, och tydligen va de 6mån garanti vilket innebär att jag kunde få lämna in den. MEN de bästa av allt som blev skrattretande va att den skulle skickas iväg på service och erbjudandet jag fick var att köpa en ny för de kunde inte lämna ut en åt mig :S så sa hon i butiken att då va de bra så när jag betalt den nya laddaren, o typ hejdå.. och jag bara men jag vill lämna in min laddare på garantin. Ni skulle sett hennes min, men WTF varför ska man betala en ny laddare under service borde man inte få kunna byta ut den i butiken :O så om 3-4v har man ev. två laddare till en telefon .. men så kan det vara :)

Nu tar jag kväll och imorgon blir det körskolan 8-11.30 och sitta i receptionen då ordinariepersonal är på utbildning. får väl se hur de går, skulle svara på de som gick att svara på :)

godnatt

NY HEADER

Tusen Tack för min snygga header Sebbe, http://sesses.blogg.se/. Blev riktigt nöjd. :)

Lite bildinformation så är det,
jag & Wilma & Danilo och min ev. tattuering som pryder min blogg.


TACK TACK TACK ! :)

Vad tycker ni om den, visst gillar ni den :)

Vaknade på toppen humör idag :D

Jag vaknade på toppen humör idag med det blev med en snabb omväxling såfort man gick igenom den vita dörren :/ ska man ursäkta sig för att man inte har samma dialekt? :S Jag blir inte klok på det. Men kan säga att jag haft en bra dag, jag bet i de sura äpplet och blev på bättre humör igen!

Vad vill jag göra med mitt liv?
Vem ska jag tillbringa det med?
Vart ska jag fortsätta att utveckla mig någonstans?

Eftermiddagen blev super, blev en promenad upp på Haga och där väntade skjuts hem. Skönt att slippa åka buss, men de va väl lite väl halt ute :) haha. ganska roligt att frågan kom om de va halt, sen bara släppte det :P
tur de inte hände någon större grej.

Kom hem och funderade på om jag skulle ta en powernapp eller om jag skulle gå till stallet direkt.
Blev stallet, mockade och sen blev det en mysig uteritt med Payment :)
Jag gillar verkligen att de bara blir bättre och bättre för varje dag.
Kan ju bara säga att träningen var super bra ! :)

Nu tv och betala de sista räkningarna :P KRAM

KOLLEKTIVTRAFIK - I LIKE ... not! :)

Då va man flitig och redan hunnit göra klart stallet :)
Så otroligt vackert väder det är ute, -4 och sol :) Det är så skönt .
Men men men och detta eviga men:et så ska man ju jobba hela dagn. Kanske är tur så man inte tänker på att de hade varit perfekt skoter väder ute. :P

Ja, då nu när Davids bil är lite som den är och gör lite som den vill så är jag lite små feg och tar bussen in till jobb istället. :P Blir att se vad som är fel när han kommer tillbaka hit. Kan vara någon drivknut eller ngt. Aja iaf så står bilen fint på parkeringen här ute. :)
Åh där kommer den att förbli stående typ. Vilket innebär att jag redan innan jag åkt bussen idag är lite smått irriterad. :/ Jag slutar kl 19 istan och sen går bussen hem kl 21.50 .. men som sagt det är bara att spendera tiden effektivt istället för att komma hem och plugga får jag väl snällt sitta på jobbet och plugga och äta min kvällsmat :)

Om ingen i stan vill göra mig sällskap eller kanske erbjuder mig skjuts hem vore jag inte tacka nej ;) Nehe nu måste jag fixa de sista med mina små vänner här som förnärvarandet är riktigt söta.. De leker "spela död för varandra" ganska roligt att se på.

Ehh nu blir de inget mer skrivet här mer än att gårdagen bjöd på mys och en underbar ridtur på Payment som var riktigt pigg :)

/ELIN

En trevlig kväll igår :D

Ja, det kan man minst sagt säga. Riktigt toppen kväll, gomat och trevligt sällskap.
Mer än så behöver man inte kräva när man bju in sig själv hos någon annan :)
Blev dock kanske en aningen sent, för att kliva upp kl6 igen men de va då inga större problem :) Jag tog mig ändå med den tidiga bussen kl7.10 in till stan :)
Men nu kan jag lova er att jag är slut i huvudet, haha.. kanske få i sig lite mat och sen traska iväg en sväng till stallet och rida :) Passa på medans de ändå är ljust ute :) Sen blir det en riktigt lugn kväll inför att se på Lets dance och bara ha de skönt. Någon som inte har så mkt för sig så kan ni ju komma hit :) Så får ja en anledning till att baka kladdkaka.. riktigt sugen på det :)

Vilket skumt inlägg, lite här och lite där.. men de mesta är mina tankar som far runder. Nu blir det mat och klädesbyte :)
Ha nu en riktigt trevlig kväll och njut av fin vädret :) kallt och mysigt ! ;)

/ELIN

va o grävde fram bilen så nu är den tömd... uppdaterad!

Hejdå min lilla Honda Accord ;)
Ytterligare en dag på trafikskolan, eller ja 1,5 dag :)
Tycker att det är riktigt skoj att få göra de man tycker är skoj på dagarna som att sitta och åka bil (a)
Fast egentligen är de ju inte det, man måste ju vara 110% fukoserad hela tiden :)
Att vara trafikskolelärare verkar inte vara så lätt jobb, hade lite diskutioner med en elev idag om ansvar.
Tänk alla risker som kan ske när man färdas i ett fordon i tafiken. De är enormt mycket som kan hände, behöver ju inte vara "vi" som kör illa.. kan ju bero på alla andra medtrafikanter med :) som sagt alla med körkort är inte begåvade liksom mig ;) haha
Nu jäklar ska ja bevisa att mitt självförtroende ska bli bättre, kortsiktiga steg mot ett långsiktigt mål! Jag är som jag är så är det acceptera det annars anser ja inte att de vi har är vänskap, bara en liten tanke som jag fick ...
Ehh nu ska jag gå o va social och inte vara osocial när man själv bjudit in sig hos en underbar vän :)
Tack för att du finns Gustav :)  Som sagt blev ett litet besök där på lunchen, riktigt trevligt tills att jag fick åka med skoterutrustningen till trafikskolan, men men .. alltid lika roligt att träffa dig :)

Blev att sluta igodtid så jag hann med direktbussen hem, blev äta och bara mysa med katterna innan jag gick till stallet. Fast under tiden jag gjorde mat, kom jag på den briljanta ideen att släppa ut katterna. Vilket resulterade i att...
Bill vägrade att komma in, hon sprang och tyckte de va lajbans att vara på övertarassen, men känner inte att det är de bästa att de är där uppe. Sen Bull hon är ju så feg, sprang ut och sprang in :P men de gick bra.. med lite övning så vänjer de sig vid att vara ute :)

Payment var super pigg, konstigt (a) perfekt väder och riktigt mysigt . Har börjat köra endast skritt under ridpassen vilket inte uppskattas varenda minut :) men vi jobbar på det, vill ju att skritten ska sitta innan jag travar eller galoperar. Så hoppas att jag kan börja trava lagom till fredag om planen går som den ska :)
Lite häst prat men de får ni stå ut med :)

Jag har en liten fråga, skriver man blogg för att lätta på sina egna tankar eller för att andra ska underhållas?

ELIN

uppskattar du mig som jag är..


Jag är självständig men ensam är inte stark.
Vad menar jag med det - vänskapen är en socialdel i allas liv.

Fick tydligen bekräftat imorse att en vän stannar alltid kvar, det uppskattar jag verkligen!

 

/ELIN


Se de snöar, se de snöar ... i januari :O


Idag längtar jag att det blir sommar eller iaf vår. Kolla bara bilden på danilo.. när hästarna kan äta gräs och må bra. Vad vill jag ha sagt med det jo för idag är det -5 och snöar.. bara att på med kläder och gå ner till stallet. :)

 

Gårdagen bjöd på god mat som innehöll tacos, sen efterrätt med fruktcoctail med glass och avslutde kvällen med popcorn och lite sällskapsspel :) Men man får ju inte glömma allt trevligt sällskap, va trevligt att träffa alla igen de va ett tag sen sist. Blev inga bilder tagna av mig, men som sagt bra minnen lever kvar hos en ändå.

 

Just nu har katterna haft värsta tafatt, haha. ser ganska roligt ut. Först bill sen bull igenom varje rum sen bytar de så bull först sen bill ;) mina små sötingar..

De tyckte ju inte jag skulle sov länge idag, de började röra på mig vid kl 10 men fick ligga kvar tills kl 11 då de verkligen va jobbiga ;) men ändå gillar jag dem :)

 

Dagen kommer att bestå av en sväng med Payment, laga ngn middag sen kolla film så är någon intresserad på att umgås så hör av er :) fast jag ska då tidigt i säng ikväll för att vara pigg imorogn :)

 

Förstörs våran vänskap om någon blir skillnad i mitt liv?

 

 


begränsad shopping :)

Börja med att säga att det är kallt ute, det är mellan -25 till -30.

Det brydde man sig inte om utan det blev att åka till Tur&Retur och Returcentrum med endast 145kr med sig.

Jag kunde inte motstå, det blev en tröja, en Jacka och en väst sen en fönster prydnadsak.
Nu blir det stallet för att borsta & mocka, ingen ridning idag fast det skulle behövas.
Kvällen kommer att bestå av trevligt sällskap & lite mat och spel :)
Bäst jag sätter fart så jag hinner hem till folket kommer...

Kolla in de mesta ja hittade, visst va de snyggt?



SEN DEN MYSIGA FÖNSTERDEKOREN..



ser ni så kallt det ser ut :) -27 just nu .

Dagen med D

Peppar kvällen för några timmar i stallet ..
Fast måste ju erkänna att gårdagen va hemsk, eller ja jag vet inte hur jag ska frklara.
Var skönt att få komma hem, huvudet värkte och jag mådde allmänt piss.
Lite alvedonbrus så fungerade det att somna till innan bror kom hem. Skönt att ha lite sällskap så de inte blir alldeles ensamt. Ja men iaf dagen började med att jag klev upp klockan 8.30 för att se på dagens triss skrapare på tv4 mogonen. Trisslotten var ju köpt hos oss på Pressbyrån i Eslöv. Lite avis blir man .. fast jag ska ju inte säga något då jag inte köper någon triss själv. Så man får som sagt lika väl som han som vann 10 miljoner på stryktipset och de som vann 1 miljon idag på triss.

Men undra vad man hade gjort för En MILJONSVENSKA KRONOR ?
Bör man fundera eller har man redan hål att stppa pengarna för att minska på allt anant. Jag hade då köpt mig en snöskoter. Så grymt sugen på att köra igen, de är ju bara att titta ut .. RIKTIGT HÄRLIGT VÄDER!

Men jag får väl peppa mig
för dressyrtäningen i kväll.. det ka bli jätte skoj att få.. (mer än så blev det inte att skriva innan man fick lite sällskap)

Tack för sällskapet idag på eftermiddagen, hoppas att maten smakade bra :) När de blev tid att åka till stallet så var de bara att gå iväg, hade ju packat ihop sakerna så de va skönt. Kom ut till stallet, var är mina snösulor :/ så trist med styltor men de är några veckor kvar till omverkning.

Kvällens träning sumerar jag i en underbar häst som verkligen vill väl, kan ju bara säga att jag är verkligen ur form, måste börja gymma igen detta håller inte längre. Men fick några kloka ord att ta med mig.

Nu blir de fortsättningsvis att spendera kvällen att se på Lets dance och sen krypa ner i sängen för ett besök på Tur o retur & Returcentrum imorgon. Men morgonen består av att promenera till stallet.

godnatt


Skåneresans deadline

Det blev ett sent blogginlägg idag, jag vet men haft fullt upp.

Tänkte sammanfatta min skånevistelse dessa veckorna. Tänka sig att jag redan har hunnit vara här nere i 4 hela veckor, gisses vad tiden gått fort. Men jag lovar att jag kommer att komma tillbaka ner igen och hälsa på snart.
Något mer spännande som hänt varit varierande veckor på schemat men mest spenderat till med familjen <3.

Kan man sammanfatta mig som en självupptagen kvinna (är ju nästan gammal) känner att jag ville gjort mer, eller jag har fått gjort massor. Det känns jätteroligt att få ha så bra minnen. Jag vet att jag lever i minnen men det är bra (inte alltid). Jag uppskattar de som gjort min skånevistelse rogivad. Tack <3

Fast måste säga att jag kommer att sakna mamma, pappa & martin liiite . tur de finns telefon :)

Det som väntar på mig inom snar framtid är förhoppningsvis ett guldkantat inbjudningskort.
Hoppas jag på annars blir jag ledsen. Nej skämt och sidor, men du.. de vore roligt.

Många som tänkt på när jag skriver, att jag tidigare avslutade alla meningar med ^^ men nu avslutar jag de med .. är det något som ni tänker eller lägger märke till.

Jag uppskattar dig, ska bli så kul & träffa dig igen - du känner mig knappt, men känner mig ändå.. jag tycker att du är värd allt man kan få ge. jag uppskattar en vänskap som är på varandras vilkor. vill inte säga så mkt mer än *kram*

GODNATT



Då grät jag - Idag skrattar jag . TACK!


Tack Camilla för komplimangen, fick mig att få två smilegropar.
Svår du är och få tag i ... men vet att du läser här.
OM planet inte är allt försenat så hämtar David mig på flyget.
Annars hör jag av mig hur det ser ut, men ringer dig annars på em och tigger skjuts.

Kvällen, ja, känns som att man har Alzimers ibland.
Jag satt och fundera om jag bloggat tidigare eller hur det var, men kom på att jag gjort det.
Hur konstigt är inte det, får skylla på att jag inte vaknat ännu.
Kroppen förstod inte att jag tog sovmorgon till kl 12 :)
Jag får väl bevisa att jag kan göra saker som att vakna i dräglig tid jag med.
Jag anser att klockan är en uppfinning som i sin tur uppfunnit stress som ja den är bara onödig helt enkelt.
Jag dissar klockan, men det kan jag ju inte göra. Nuförtiden kretsar allt kring klockan.
Kom då, vi ses då, sov då, ja helt enkelt människans liv är styrt av klockan helt makalöst.
& inte minst av allt VÄCKARKLOCKAN - gå upp då. Usch, vilket yrke skulle man då man slapp klockan.
Finns de inte sånt yrke där man provligger sängar (A)

Nu ska jag provligga min säng, min underbara säng som jag kommer att sakna.
varför går tiden så fort, tyckte nyss att det var nu jag kom ner till Skåne.
men icke, herregud. bror har till och med varit här en vända. När då?
Tiden går fort . för fort. vad har jag hunnit med att göra med mitt liv - 22år och gammal.
De lät inget bra, verkligen inte. måste dra på mig lite anti-age puder och hoppas på att de går över.

Man kan ju inte gå på dejt med rynkig hud, eller?
Slät och fin hud, utan en massa ungdomsfinnar. Så fint det lät men vem är så perfekt.
Jag undrar då ibland om jag är en frukt, ni vet den här frukten som ligger där i affären och bara väntar på att någon ska plocka den. Frukten ligger och ligger ch ligger där.. Ser sämre och sämre ut för förbipasseranden. Jag helt klart övermogen för sin ålder. Vem vill ha den frukten - vem jämförde frukten med mig. Ingenfara de va min ide, ibland känner jag mig vuxen, har koll på saker som jag inte bör ha.
Ibland är kontroll bra men vem vill ha en självständig tjej. 22år - singel .

Tips på att göra mitt beteende omoget
Det första jag fick i huvudet är att sticka ut i mängden. Fast de gör jag ju redan med min skånska i Norrland, så det var inte det bästa.
Färga håret blont - fast passar bättre i mörkare färger vill ju inte skrämma stackare som vill mig väl. Så de förblir mörkt.
Jag funderar på att verkligen göra något av mitt liv och visa att jag finns, hur gör man det bäst. Sorterar bland vännerna på facebook? 525 vänner - känner jag alla? :S Eller har jag bara någongång snokat runder..

Helt enkelt. Jag är den jag är och kommer att för bli den jag är!
Så vänskap för mig är tillförlit gentemot båda och ett enormt förtroende som man skapar för fåtal.
Jag vet att av dessa 525 vänner kan jag räkna dessa fåtalet vänner på mina händer. De är ni som finns där, pratar med mig och vill umgås. Ni andra utöver, ni finns där, jag har skapat minnen med er men mer än så verkar de inte bli, varför vet jag inte men det är några jag undrar vad som hänt. Men många av ni alla har någon form av ett minne i mitt huvud.

Jag kommer verkligen att beskriva mig nu som en mogen 22åring som värnar om de fåtal bra vänner jag funnit i mitt nuvarande liv jag lever. Jag fick en andra chans, hoppas att ni andra kan uppskatta det med och stötta mig i framtidens beslut. TACK <3


/ELIN

tips att skriva om..


VAD VILL NI LÄSA OM

vägen i mitt liv ... mitt intresse för de underbara djuren... livet på landet..

danilo

.

 

Så ser jag på livet just nu

att sova innan kl 00 vore en omjlighet.

Ska vi se om jag lyckas ikväll?

Imorgon ären ny dag - vad händer då?

Jag saknar dig

En lögn är fel men ändå rätt , hur?

Vet man inte något har man inte ont av det

Så sant så, sanningen är som hoppet.

Det kan vara illa, men man ger inte upp!

KÄMPA!


solen skinner

Det är vad den gör, det är underbart väder, man kanske ska ta på sig lite kläder och gå ut en sväng.
+1.3 riktigt härligt.

Morgonen har spenderats med att kolla på film & gjort lite BE tester.
Så snart är jag i hamn. Bara lite kvar. :)

Nu blir det varmmacka ..


en händelserik dag

Måste börja säga att tusentusen tack till alla som hjälpte till
Sussi, Rosita, Johnny, Räddningstjänsten i Svalöv och veterinären.

Det som inte fick hände hände idag, efter ett samtal från Rosita åkte jag upp till Sussi
där Tuffe fastnat vid ingången i 1,5m blötsnö.

Rosita och sussi hade grävt fram henne och gjort några försök att få upp henne men misslyckats.
Veterinär ringdes & var på väg och vi bombaderade henne med många täcken för att hålla värmen.
Samtidigt som Tuffan va i chock och regält nedkyld valde vi att ringa 112.
Räddningstjänsten kom till oss och gjorde några försök men insåg att de behövde en lastare.
Med lastarens hjälp kunde vi lyfta henne men hon gjorde ingen reaktion på av att vilja stå på sina bakben.
Ungefär nu hade hon legat ca 2timmar i snön.
Vi valde att lägga en höbädd och sänka ner henne igen men bytade hennes sida att ligga på.
Hon blev täckt av täcken och hö, och fick en värmelampa riktad mot sig.
Hon låg där o smaskade på lite hö medans vi samtidigt stod och diskuterade om vi skulle ta djurambulans, när hon inte klarade av att stå på sina egna ben. men när jag stod vid henne så kände jag att hon fått ny energi och ville resa på sig.
Så jag skrek till att nu kommer hon..
Det var som om de fanns en .. ja helt otroligt, hon ställde sig själv upp.
Vi fick bort linor, snören och andra band.
Hon traskade sakta men säkert in i stallet och in i boxen.
Veterinären kom ut och sa att inget verkar vara brutet, utan det som har hänt är att hästen varit nedkyld och fått en nerv iklämm som påverkat balansen.

När jag åkte ifrån stallet så stod Tuffan och tuggade hö, belastade båda bakbenen och de skulle sätta in varme dropp på henne.

Som sagt en tjej som gör sig för sitt namn .. Tuffan :)

Bjuder på en bild på mig och Tuffan under dramat och en länk ( men kan säga att artiklen är lite missvisande....

http://hd.se/skane/2011/01/08/hastdrama-fick-lyckligt-slut/


godnatt


Haft ridabstinens hela dagen idag.
Började med att hålla dressyrlektion.
Det gick super, blev lite iner och ytterskänkel inför skänkelvikningar.
Tur att både blev nöjda med dagens jobb.

Sen blev det att jag ville rida själv, så blev att åka och prova en 6åring.
Riktigt duktig, kanske blir ett pass till innan jag åker upp.
Den har ju ingen skolridning bakom sig utan inriden som 4åring.
Men lugn och trygg och jag tyckte det var roligt att plumsa i 4dm snö på åkern :)


IMORGON

blir det massa plugg men först blir det att vara taxi :)

NU

Sova & innan de ska jag övergå till MSN igen och prata med en ny vän :)

SNÖÖÖÖÖÖ

En underbar morgon var det imorse, drog upp gardinen och ser att det snöar.
Det har vrkligen snöat mycket, typ 3dm.. fint att sitta inne och titta ut.

Gårdagen bjöd på trevligheter, morgonen började med att umgås med Hanna.
Jag fick köra hästsläp, trodde inte jag skulle säga det men de va roligt.

Två bäbisar och stor hästen fick åka lite släp.. lastningen gick riktigt bra och jag körde super fint!
Kanske blir en BE-körare av mig med snart.

Haha, eller inte.. gjorde lite små prov imorse med inte så bra resultat.
Men övning ger färdighet eller hur man säger. Lite roligt att se sina kunskaper.
Men inom snar framtid ska man väl kunna ha de efterlängtade körkortet. :)

De bästa av de bästa är att jag nu är fit for fight att träna med hästen. Jag fick tillbaka mina stövlar som har fått lite manikyr hos skomakaren. Måste erkänna att de kändes lite konstigt att sätta på de på fötterna igen efter 2års vila. men nu kommer de väl till användning. :)

Kvällen avslutades med att träffa mammas släkt, det var riktigt längesen sist alla var samlade även om det inte va hela, men jag tyckte att det blev mys. Men riktigt god mat och god efterrätt. tack .

Flygbiljetten bokad - tidbästamt och allt. Jag skulle vilja klona mig, men de går inte om man inte lever i en dröm :) Fast jag gilalr att ha lite små mål att sträva efter. Vad händer efter April.... de kommer fortfarande vara ett frågetecken. Men de ända jag vet är att jag hittat en vän förlivet oavsett vart jag bor och gör. Vänskap är riktigt bra. Jag saknar dig. Tur att vi ses snart, vill verkligen prata, skratta och ha riktigt trevligt!

Kollade lite på lägenheter igen, haha.. att man inte blir nöjd. Jag vill ha ett hus, herrgård eller ett slott.. men nackdelen är att desto större yta inomhus är ju mer att städa. Pratade me någon häromdagen att en kvinna i hushållet stökar ner. Stämmer det? Tycker att de är mannen som kan va lite "ungkarlsfasoner" .. men hoppas att jag någondag träffar en man som är en man som har lite mer mognad i huvudet. För mycket begärt.

Ett nytt år med nya möjligheter, hur kan de komma sig att man inte blundar och går vidare. Jag tycker väl att man måste lösa aktuella diskutioner först. Ibland kan jag ogilla mig själv, jag ska inte vara någon mellan hand, men svårt att säga till den ena man vill hjälpa att inte ska må dåligt när den andra börjar diskutera samma sak med en .. ÅHHH . Vill inte att du ska må dåligt. :)

Avslutar med en bild hur läget hos mamma & pappa ser ut just nu med ett underbart stall.









Lite bilder som pryder min blogg




En mysig bild som verkligen beskriver hur jag känner...
Bjuder lite på bilder som jag verkligen gillar.



Som sagt vintern är underbar, men ibland kan man små längta till de gröna ängarna.
Tänk va mysigt de är när det är sommar...



NEE .. som jag längtat efter vintern så förblir det vinter ett tag till.
Nu ska jag tagga dressyrträning, får se hur detta kommer att bli.
Kommer ju skämma bort min lilla häst med, eller de är ju inte min men ändå är han min.
Han ska få lite små saker som jag plockat ihop.
Sen måste jag ju mer säga att min julklapp är klar, bilder kommer när jag kommit upp till Vännäs.
En annan julklapp som jag så begrundat över så är mina stövlar färdiga att avhämta imorgon.
Ska bli spännande och se hur de blivit. Hoppas att de är lika bra som andra berättar.

danilo

Saknar dig så mycket Danilo, hoppas att allt är bra med dig.

Det finns en vän som har börjat betyda mycket för mig, efter att jag läste det jag läste idag så vet jag var du står.
Tack för att du finns, hoppas att jag med får ha dig som vän lääänge! :)

/ELIN

Årskrönika 2010

Mitt år 2010 kunde gå hur som helst - år 2009 avslutades med att jag pluggat upp mina änmen som saknades för att utbilda mig. Jag hade endast sökt en utbildning - trafiklärarutbildningen i Vännäs.

Så nyåret kom och jag började tvivla på om jag hade chans att ta mig in - men jag kom in som reserv.
Började utbildningen några dagar senare än övriga. Men mitt år 2010 började med att packa ihop det nödvändigaste som behövdes ta flyget upp och bosätta mig hos mina bästa vänner, Jocke&Camilla.

Vi började diskutera om att jag skulle ta skoterförarbeviset. Fick med mig Lisa på den briljanta idéen så blev att ta det - vilket gick super bra. Samtidigt fick jag även ordnat praktikplatsen inför sommaren där med. Så de blev toppen! :) Inte nog med ett skoterkort så blev de att åka och titta på skoter med. Hittade en Skii-doo Formula 3 600 - en lila/gul .. riktigt snygg. Så den skrek typ "elin, elin köp mig .." vilket som blev gjort! Mycket körning blev det typ 150mil totalt .. Mamma & Martin fick med prova att köra när de var uppe och hälsa på :) Men den blev såld här nu sen höst. Inget jag hänger läpp för, det finns nya :)

Våren kom och snön började försvinna, det blev ljusare utomhus och på schemat stod det Payment.
Tillbringade mycket tid i stallet och bara njöt av hästdoften. Har nog aldrig uppskattat att få mocka och pyssla som jag gjorde då. Eftersom att olyckan med tidigare häst gjorde mig skeptisk till att lita på någon häst igen, men det släpte ganska fort. Liksom att tiden bara sprang iväg.

Jag åkte och kollade på en lägenhet i Mars, och papprena blev påskrivna och fick en möblerad lägenhet i andrahand med inflyttningdatum 1 April. En förhållandevis spänd och nervös stämning - jag måste stå på egna ben. Lite småläskigt. men jag har inte dött ännu. Nu står jag som förstahands"ägare" och har egna möbler och livet ser bara så bra ut. De mindre roliga under denna period var att mina bästa vänner flyttade och jag tillbringade min tid i Skåne på jobb. Det var riktigt skönt att komma hem, även om mamma o pappa var på semester. - under askmolnet.

När jag kom tillbaka igen under våran distanstid i skolan blev det mycket praktiskamoment och korvstoppning. men det var riktigt skoj. Jag lärde mig mycket om min egen utbildning som om en annan erfarenhet. Skickade upp saker så jag kunde möblera lägenheten som jag ville.

När skolan slutade in mot sommaren så var inte skolan slut utan övergick i praktik. Jag kan verkligen ut för de säga att jag valt rätt yrke. Har super skoj i bilen - eleverna uppskattar det jag gör och säger (hoppas jag)
Sen blev det semester i en månad och då spenderades den i Skåne var någondag på Falsterbohorse show med Hanna & Wlima. Där världens bästa inköp blev. Hör och häpnad ingen jacka blev det iår, vad jag minns(?) ;) men införskaffade mig en GPA Pikeur hjälm. Ett köp som jag är riktigt nöjd över. Sen blev de två veckor i Finland med mormor och morfar. Riktigt underbart :) Så längesen man var där sist, hoppas de inte dröjer lika länge till nästa gång igen. Sommaren avslutades hos mina bästa vänner innan sista delen av praktiken fortsatte.

Blev lite häst på schemat och sen blev det att hämta mina kattungar, Bill & Bull. Mina små barn.
De fick följa med ner på min skånetur med bilen. De uppskattade faktiskt det eftersom att de efter några timmar insåg att de inte är någon ide att vi gör något utlåtande. :)

Hela året har jag jobabt och tränat en del - känner att jag blivit mycket duktig på att ta hand om mig själv. Det går i perioder, men förhoppningsvis kommer jag kunna prioritera rätt även inför år 2011 med att fortsätta jobba och träna gå i skolan och jobba. Men man måste ju försöka hinna med de socialnätverket med, tur man hittat vänner som säger åt en att "hörre du, jag finns.. missa inte mig" :)

Jag ska klara av under år 2011

* Komma igång med Payment som jag har på foder
* Fixa BE kortet
* Gå klart utbildningen
* Kliva fram och visa att jag exicterar
* Få ett jobb
* Köpa en bil

Hoppas att detta sker inom de första sex månaderna :)
De övriga större målen som jag strävar efter är

* Uppskatta omgivningen och umgås med nära och kära
* Finna och skapa ett tryggt förhållande - bilda familj.
* Köpa häst - gård eller bygga ngt eget.
* Resa utomlands med vänner

Sammanfattnignsvis så kommer jag inte glömma år 2010 men önskar att år 2011 blir minst lika bra eller bättre :)

RSS 2.0