Veckans vila har gett resultat

Det är så roligt att rida Bira igen! Den känslan av att ridnigen bara är ett leende på läpparna, så underbart.

Idag passade vi till och med in vårat eget hackamore och de fungerade bara fint! Så nu ska vi få se till att köpa en sadelgjord med så vi kan börja rida med dressyrsadeln igen.

Av kvällen består av längtan då biljetterna är utskrivna, väskan snart packad och allt fixat i lägenheten sen åker jag :)

Trevlig kväll.


Sommar och sol..

Såg lite reklam från fritidsresor,

jag längtar tillbaka till våran semestertrip vi gjorde med hela familjen!

Helt underbart att få kunna gå ut och bara ta de lugnt och skönt och bara få vara..

 

 

Gran Canaria - Playa del Inglés - Beverly Park

2013-01-19  -  2013-01-26


Bira bus <3, och längtan över...

Vilken snygg kille, han gjorde sig ett fint pass idag med Malin på ryggen och jag fick beskåda de från marken med lite hjälp :) blev lite studs, till ett räcke och en längre galoppsträcka till en oxer.

Gymnastik är så underbart bra att göra och framförallt när det gör att Bira ser ut att njuta till fullo, min lilla guldklimp! <3.



Helgen som var fullspäckad, blev inte så.. Planer kan ändras snabbt, blir lite besök i grimsmark imorgon, efter att jag fixat stallet på morgonen och städat hemma. Söndag var ju tanken att åka på en föreläsning som blivit inställd, så blir väl en städdag i stallet och sen iväg på årsmöte för Ridklubben.

Tack för en fredagskväll med postkodsmiljonären, gladiatorerna och farmen!

Ni är saknade ska ni veta, men ett samtal bort men ändå så långt att ses!

Hoppas och vill att de blir snart :)


Nu tar jag en tidig kväll

En dag utan jobb, imorgon väntar lastbilsbackning och kanske en tur med Bira.

Livet bara flyter på, lite omstruktureringar lär det bli fram över hoppas jag på.

Kallt och eländigt är det, välkommen vår! Minus -25 är inte okej!

Bjuder på en bild som jag längtar efter att få träffa.. Fasters lilla Ronja <3


En nära vän som är saknad.

Du sa åt mig "vilken fin bil du har", det gjorde mig så stolt. Du talade om för mig att livet är mer än den slutna cirkeln, man kan ta en avstickare för att komma till samma mål. Du har gjort mig så glad till livet. Jag svek dig en gång, du förlät mig och sen vet jag att jag vill göra allt för dig att du ska lyckas, men du kom inte.. Sen dess har jag inte sett dig. Du är en underbar människa, hoppas du hittat dig en väg som fungerar för dig. Jag minns varje tanke som hänt mellan oss. Jag lever från den dagen vi möttes första gången på nattöppet, till den dagen jag kom och hälsade på dig och tillslut när vi åter möttes på jobbet. Det har gått 5år sen vi lärt känna varandra. Tack för den tiden! Saknar dig även om vi lever olika liv. Din vän för alltid!


Överlycklig

Dagens ridning blev underbar, vi byggde fram hela dressyrbanan, placerade ut bokstäver och fick rida program.
Bira var riktigt duktig och visade sin sällskapssjuka sida då han blev ensam inne på banan, men ändå stundtals så fin. Då hans ryttare kurerar sig i soffan med melodifestivalen.

Livet är precis som en öppen bok, man vet precis hur det är men så fort man vänder upp nytt blad blir det en ny upplevelse. "Ny dag nya möjligheter"


Bacchus Bira

Jag älskar dig, du är så bäst!

Du kom i mitt liv och tillförde en massa känslor.

Mitt liv är underbart och jag får i fortsättningen dela det med dig alla dagar året om!

 

 

imp. Danmark, -1999

 


Alla hjärtansdag

Trasigt träns, överladdad häst och super taggad ryttare så var gårdagen perfekt. Jag bara älskar och rida han när han ser spöken i ridhuset för när spökena försvinner blir det som att rida en häst på moln, dvs Underbart !

Ja, jippi idag blir de en heldag på jobb!
Vilket resulterade i mer jobb imorgon med. Bäst att varva ner och ta de lugnt efter en ridtur på Bira och motionerat mig själv på innebandyplanen.

Bäst att njuta av kvällen som är kvar och kolla på farmen.

Tack mamma och pappa på alla hjärtansdag! Jag älskar er och vi saknar er! Blev en vinst på trisslotten med!


Dagen .

Alltid kul att få en kommentar att man ser pigg och glad ut och må bra. Jag förstår inte vad de ser, men kul att lite smink och högklackat kan göra det så förändrat.

Fick en mysig dag i stallet med, med fix och mys och en timmes promenad med Bira. Så underbart att bara få mysa på utomhus när man har en häst med lite temperament.

Kvällen avslutades med lite gästjobbande och det var riktigt kul!

Godnatt, blid från promenaden idag.


Lyckats nästan med planeringen

Dagens plan: åka till ridhuset, släppa ut hästar, organisera i stallet, mocka .. Hem och diska och tvätta en maskin sen äta. Dit lyckades jag väldigt bra.
Bira var duktig i ridhuset, visst lite små jobbigt börjar de bli när jag kräver saker från han, snart blir de och lägga på dressyrsadeln, men måste bara införskaffa en sadelgjord först. Fixade med täckena så nu slipper de ligga ihop vikta på hyllan utan får utmärkt plats hängande, helt perfekt! Det som inte gick åt planen är att läsa ur lastbilsteorin men har hunnit 1/4 i boken, ska ju repetera igenom den.
Kvällen blir de fira med kladdkaka, grädde och melodifestivalen och sen insläpp av hästarna.

(Både och de här med och vara ensam hemma, ibland är de skönt men vill ibland umgås med någon, jag vet att jag kan vara svår att få något att göra med.. Men jag finns jag är inte borta, tänkte bara säga det).


Innebandy

Måste bara säga att jag att haft ännu ett roligt träningspass på innebandyn, känns som jag fått in riktigt bra flyt och känsla. Som jag sa idag, visst är det kul och springa en mil, men det är ju roligt och springa nästan lika långt på samma tid efter en boll istället och höra massor med peppningar och framförallt peppa varandra!

Så ni som känner på att prova på innebandy, säg till så får ni hänga på!

Nu blir det lite nervarvning för mig och släppa in hästarna -10 gader. Måste bara säga Bira gjorde ett fint jobb idag med en liten snabbvisit på ridhuset. Imorgon blir det promenad utomhus igen om vädret tillåter.

Godnatt.


5feb

Bacchus Bira
 

oturen vänder till lycka. för ett år sen va mitt liv inte som jag trodde, men jag har fått uppleva en dag i sängen med både trötthet och framförallt träningsvärk efter gårdagens innebandy som resulterade i att min rygg är åt helvete.
sov länge och väl värd det och kände att ett stallbesök va bra och bara mysa på och borsta. Väl i stallet så gick energin till att åka och rida Bira i ridhuset, som var så lyckat.
Ett ridpass där jag börjat få arbeta han igen, börjat kunna ta förhållningar på yttersidan, de är så kul.
Saknas bara vänner och rida med, men de kommer väl, de är inte som tidigare längre.
 
men en sak vet jag att jag och Bira är tillsammans!
 
Wow känsla idag!

Föreläsning med Ylva Rubin

Wow, vilken föreläsning!

Varit och lyssnat på Ylva Rubin som är leg veterinär och specialiserad inom hästtandvård.

Fick höra grunden om hästens tänder, se på skelett om hur uppbyggnaden var och framförallt hela anatomin i manhålan. Hästens största mekanism är ju munnen och tänderna som ska finfördela maten vidare.

Det fortsatte med olika tankar om bett och hur betten är placerade i munnen.
-bettlöst
-rakt
-tvådelat
-tredelat

Alla bett är bra i olika avseenden men man ska som gärna inte rida på samma bett hela tiden utan variera både för ridningensskull och sin egenskull.

...sen kommer mina funderingar omkring Bira och mitt bekymmer med vårat "problem". Precis exakt mina tankar delar jag inte med mig här, men jag är på rätt väg och Bira kommer bli bättre för efter ikväll så är jag 99% säker att hans problem sitter delvis i munhålan.

Tack.


Underbart - hästhelg!

Jag är så stolt, jag har ett leende på mina läppar.

Oturen vänder och har blivit mycket bättre. Bira och jag har varit på läger på ridhuset hela helgen! Så underbart härligt med likasinniga människor, bara snacka hästsaker och kolla på hoppning och rida själv.

Vad säger man, tredje gången gilt? :)

- dag ett var det kaos i både min och biras huvud, hästar överallt, som både red markarbete och hoppade.

- dag två var det lite lugnare och planen var lite hoppning och det var super kul. Fick även se han från marken och det var en erfarenhet rikare.

- dag tre red vi med olika dressyrövningar, så underbart fin Bira var. Han är helt exemplarisk, det är så kul. Nu ser jag ljuset i tunneln! :)

Bira var glad att komma hem, borta bra men hemma bäst!
Tack alla inblandade för en trevlig helg!


RSS 2.0