Påskhelg

Underbar påskhelg kunde inte ha börjat på ett bättre sätt, så underbart. Jag och Bira tog med oss Malin och Jazzå ut på en skrittur i solskenet.

Nu njuter jag av allt jag kan. Underbara häst. <3


Helgen inväntas

Haft en dag med lite pysslande och verkligen fått ta de i min egen takt.

Började dagen med lite frukost och sen iväg och springa 8,5km på dryga timmen. Känns så underbart att kroppen fortfarande är med mig. Nu blir de lite mer fokus på kondition framöver.

Hade två tjejer som provträna för mig idag med och tyckte att de kämpade på hur bra som helst! Vilka snygga ekipage det finns.

Håller ju främst dressyrträningar men hjälper gärna till med hoppningen också.

Bjuder på en bild på Bira. Sötungen! <3


Morgonrutiner

En dag som denna då all planering ligger ikväll borde man ju kunna unna sig lite sovmorgon. Trodde jag ja, här vaknar man och är värsta pigg kl 07.20! Det är väl bara att kliva upp och försöka göra något av denna dagen med.

Här är en bild på fasters bästa tjej, hennes egen dator. Överlyckliga tjejen <3


Älskade häst

Vilken duktig häst jag har Bacchus Bira! <3 hoppas detta kommer hålla i sig länge. Igår fick Malin hoppa honom lite, det gick superbra, målet var att trava före och efter och inget stressande. Va helt fantastiskt och se han igår.

Lika fin var han idag då vi tränade lite hörnplacering och red igenom programmet. Så underbart fin känsla.

Kommer inte ångra att jag köpte dig för fem öre, men ibland känns det som du gärna skulle vilja stå i hagen och bara mysa på, du är för söt ;)


inte många dagar kvar,

Min känsla var helt underbar, vilken upplevelse efter dressyrträningen i söndags. Bira var så duktig och vi fick mycket tips på hur vi ska se framåt med att stabilisera upp våra svagheter, om två veckor så blir det en ny träning.
 
Jag har under några veckors tid funderat över min och Biras framtid i Vännäs, och kommit fram till att vi stannar kvar, men av anledning till att stallet där Bira står idag ev till största sannolikhet bli tomt i hösten så har jag valt att vi kommer byta stallplats redan till nästa helg, allt är som klart inför flytten och nu väntas det bara med att helgen ska komma. Tack alla som hjälpt mig med tips och ideer med allt ifrån passning av häst till stallplats till motivation och framför allt stått ut med mina funderingar hit och dit, ni är guldvärda!
 
Väntar även med spänning då lilla Melker ska få flytta in. En lite blandras som kommer förgylla mina dagar med lite motion och massor med sällskap.
 
Ni hör hur spännande nästa vecka låter, vill bara att den ska komma nu och att den ska vara likabra som den låter!
 
Tur att ni inte frågade mig i söndagsmorse hur mina tankar var, för då hade jag inte alls varit lika positiv till allt det här, tur att jag kommit längre med att se framåt istället för att älta hur det varit.
 
ni vet vem ni är och tusen tack för att ni ställer upp för mig
jag vill bara säga att - jag finns här för er med

Full fart på helgen

Det är bara lördag men har redan hunnit med att vara funktionär på årets första hemma tävling för ponny.
Knoppade jazzå med och var lite groom för Karolina. Gjorde fyra riktigt bra ritter i helgen!
 
 
Imorgon blir de träning med Bira för en ny dressyrtränare, vi kör de nya, vilar i form...
men lite omtumlande känsla från torsdagens innebandyträning är jag inte riktigt i form.
 
Även om de bara är lördag idag så är inte helgen slut!
 
Trevlig kväll!

Vila, ja tack!

Bäst att inte sova bort två dagar, men känner att kroppen skulle behövt ytterligare en dags återhämtning men nu väntas ett långpass på jobb på schemat sen egen ridning och träning.

Håller tummarna för min mamma idag, älskar dig!

Trevlig dag allesammans!


Underbar helg

Varit riktigt roligt hela helgen.
Skulle bara viljat stoppa klockan och fått ha familjen här lite längre tid.
Haft så roligt med besök i Grimsmark hos lillebror och sen i Vännäs hos mig.

Fick ridit lite på Bira också, mamma, pappa och Jennie följde med och kollade. Fick filmat och några bilder att se. Kändes kul att få rida i dressyrsadeln med.

Hela helgen har varit toppen! Saknar er massor! Kram

En bild på mig och Bira


Det är ingen vanlig dag...

För det är RONJAS födelsedag!!

Lilla tjejen har blivit stor, har firat hennes dag med utedag med skoter-, fyrhjulingar- och crossåkning. Varit hur super som helst med jättefint väder och premiär grillning. Eftermiddagen började med paketöppning och födelsedagstårta och kvällen avslutades med smörgåstårta. En helt okej födelsedag för tjejen! <3


En hel vecka har gått

Tiden som kändes så långsam i början av veckan har som bara sprungit iväg. Jag har haft lucky här hemma och vi har myst på då jag inte varit på villovägar.

Bira har kommit lite i skymundan och bara fått haft de trevligt i hagen. Behöver som lite påbackning av att man går så bra nu de sista gångerna.

Idag är det början på denna helgen som jag längtat till så otroligt mycket. Det ska bli så roligt och först och främst känna att jag har lyckats baka lite och kan bjuda på till de som jag mest tycker om. Bäst och göra vid sig och gå ut en promenad med lucky. I minus 22.. Usch fy vad kallt!

Tack för att ni finns :) har så mycket jag vill skriva men vissa saker kommer komma löpande och då berättar jag mer om det senare.

Kram


Underbar söndag

Var finalen av melodifestivalen igår, rätt låt vann inte enl mig men självklart tycker jag att Robins låt är helt okej så nog tror jag att de blir en bra final på Malmö Arena, blev att provsmaka mina cookies ätbara men synen påminner mer om havreflarn.

Morgonen bestod av lite sovmorgon då jag fick agera chaffis i natt, men kändes som kul att kunna hjälpa till.
Kom till stallet och inser att Bira fått sitt täcke lite framåt på halsen och står som stilla och väntar på att jag kan byta täcke på han. Söt ponnie!

Iväg och se på lite hopptävlingar och fick se en fin ritt av Hanna och Bazra i 1.10. Kände adrenalinet komma av att tävlingssäsongen startat dvs det börjar bli smygande vår.

Se... De är barmark på väg till bror.


Alla tips mottages!!

Har en häst som lärt sig rulla fast i boxen, tack för hjälpen idag på malmen då han som inte är så smidig som han tror. Någon som har tips på hur man kan förebygga att de inte rullar fast mot väggen. Tacksam för allt..


Längtar ..

Måste börja med att berätta att biskvierna står ute på altanen för sin sista kylning innan de ska i burken och in i frysen.. men har som ett underligt omedvetande att till en början gjorde jag 41 bottnar, men nu som i slutet fanns de bara 34st som var klara. vad hände med de andra 7st.. jag som inte skulle provsmaka förrän de va klart. Men kan ju säga att de va gott, man måste ju smaka under kakans framgång. Söker nu recept med kokosfett, då jag fick köpa 500g och använde endast 20g, alternativet blir fler biskvier men vill som isåfall göra något annat kul. Tips mottages.
 
De va som perfekt ute och kallna bakelserna med då det tydligen över natten hunnit bli -27 grader. Vad hände med värmen vi hade i veckan med +3 grader, härligt med att de är kallt för då lyser solen och dagen ska spenderas på ridhuset och i stallet med hoppträningar och knoppa en häst som ska iväg och tävla.
 
Kvällen kommer spenderas med att se om jag kan baka något annat och framförallt se melodifestivalen som de är final med ikväll! Ska bli så roligt och jag hoppas min låt jag gillar representerar sverige i maj i malmö.
 
Mindre än en vecka kvar..... längtar!
 
Elin

Bakdags!

Här bakas det för fullt, bara för att vara jag!

Kan ju säga det att de är bara en konst att följa ett recept och känna att man som kan ha tålamod att vänta så går det här nog bra. Nu är alla bottnar gjorda, det väntas fyllning och topping senare med. Resultatet ska bli biskvier, med recept från Camilla.

Som sagt tålamodet att vänta är inte långt så passar på att åka till stallet medan de ändå ska som svalna så man kan fortsätta med allt som kvarstår.

En fredag kväll som består av promenad med Bira och senare gladiatorerna.

Trevlig helg! :)


Överlycklig!

Åh vad jag gillar mitt liv just nu, dock måste jag som skärpa mig att vara hemma lite tidigare i veckorna. Men nästa vecka blir som lite bättre rutiner igen. Haft bästa dagen på jobb på länge, då vi pratat mycket om snö och se förändringen om hur snö blir när det blir varmt och hur det ser ut (baktanken är att få mina kära barn att sluta äta snö och hoppas att detta fungerar).. Vi får se hur veckan blir om de blir någon förändring. Skulle vara som kul och leda barnen på rätt spår om något värt att veta i livet. De bästa sättet är att göra de praktiskt för de är då man som förstår bäst.

Praktiskt så är jag så nöjd över min häst, Bira är så duktig! Idag fick vi till och med tjuvlåna lite av varma ridhuset och han var så duktig, kunde tillslut sitta ner och göra lite åttor.. (Upplägget i min ridning hoppas jag ger resultat, är som sugen att tävla lite tidigare än planerat)
Tusen tack för att vi fick som plats att rida tillsammans.

Lite förändringar i stallet blir de, men hoppas bara till de bättre. Känns som Bira trivs bättre, då vi testar med att ha spån upp på väggarna då han som lärt sig att rulla fast. I hopp om att han ska som kunna rulla utan att de bör hända något verkar de fungera att "rama" in han.

Jag har så mycket tankar i mitt liv, jag är så glad och hoppas detta verkligen blir något bra.

Godnatt


Underbart väder..

Snöar gör det ute, det är så himla fint. Men måste nog erkänna att jag trodde våren var påväg men inte de inte. Snöplogarna kör för fullt, fåglarna som kvittrade är tysta och jag själv tar fram spaden och skottar igen.

Men så fint det är ute..


Tänka sig att flytta hemifrån

En lång tid sedan, sen oktober 2008 då jag tog steget och flyttade hemifrån. Det visar pärmen sig då räkningarna fått sig en plats. Från okt 08 till dec 12 har fått sig en helt egen pärm då det inte ryms mer i den. Så nu påbörjar vi i en ny pärm, se om den rymmer 4 nya år till :)

Kanske är man gammal modig men känns skönt att ha räkningarna sparade som att veta att de är betalt.

Ett bild bevis på min kära ägodel :)


Borta bra men hemma bäst

Jag uppskattar att jag fick en underbar start på veckan, även om händelserna var i olika form positiva.

Fick lite mer energi att njuta av att få vara den jag är, och att jag har så fina vänner. Ni är så saknade när jag åker hem, men är som ändå skönt att komma hem på något sätt. Sin egen säng, sina egna rutiner och sin egen häst.. Som jag saknar så grymt mycket. Det är inte samma sak att pussa på andras hästar.

Från sist jag skrev här så har det även varit årsmöte på ridklubben och blev invald med eget intresse till att vara grenledare för dressyren på klubben. Ska bli roligt, första frågan och en stor bit är tränare, så vet ni någon bra tränare tipsa mig gärna.. Sen blir de diskutera omkring lagserier. Känns som livet börjar bli en del igen efter allt.Även om jag bara vill att denna veckan ska försvinna så fort den bara kan, jag är som ganska less på att minnas och tänkta tillbaka.

En trevlig tur hade jag med en musiklärare och en psykolog på bussen nu när tåget va inställt, fanns en del att prata om. Kanske inte mer om de och våra diskutioner men så kul och se att det finns medmänniskor i vårt samhälle. Folk som inser att man kan faktiskt förändra genom utmaningar, som är en stor del i mitt liv just nu! Håll tummarna så återkommer jag senare! :)

Lovar att det bara kommer bli till de positiva! :)


RSS 2.0