Vardagen

Välkommen tillbaka, jag har myror i benen. Stallet klart imorse, sitter och planerar för fullt inför kommande tävligssäsong som jag längtar till.
Efter två veckors vila för Bira så har han mer än väl varit super duktig i ridningen. Så idag får han en välförtjänt vila, men jag då. Jag har mer än mycket energi att göra av med, detta väder gör mig galen. Det regnar blötsnö, visst låter de som peppande att gå ut och göra något som att skotta snö eller ut och springa. Usch och fy. Jag vill inte sitta i soffan mer och städat är de i lägenheten med, vad ska man göra.. Måste erkänna vill nog ändå ha ett jobb. Men går inte att trolla de är så tiden utvisat sig säkert på vad som händer.

Godmorgon


Samma visa varje gång.

Då var de inte att man lär sig av sina misstag. Jag har bara känt mig lat idag, de måste jag erkänna.

Stallet är fixat.
Bilen är fixad.
Träningarna fixad, en kvar.
Väskan packad, inte alls.
Där sprack min lathet. Men håller på att städa samtidigt. Men landar antingen vid datorn eller framför tvn. Känns som tiden har kommit ikapp eller jag kommit i kapp den. Det känns så skönt!
Alla som påstår att tiden går snabbt, då kan jag säga: det gör den inte.

Men innan jag somnar ikväll ska väskan vara packad och några telefonsamtal fixade.

Jaha, en och en halv timme kvar tills träningen. Soffan eller städa/packa?
Ska fundera på saker och återkommer!

Fick en mysig bild idag i stallet på hagkompisarna Urmel och Bira :)


Gårdagen

En fruktansvärd känsla att höra att de va blåljus på ridskolan, med mötande ambulans, polis och brandbilar på plats. Med ovissheten som hänt att komma fram, de gick ut på vk.se att en häst hade blivit påkörd vid norrmalms ridcenter. Det stod inte mer än så i artikeln. Det jag såg var att hästen som vart drabbad stod i stallet och åkte senare med transport hem.

Tänker fortfarande på hur snabbt allt kan ske, hur väl man ska ta vara på det man har innan det är försent, hur mycket man faktiskt älskar de små varelserna även om de ibland har sina egna idéer.

Bira fick sitt avslutade pass igår med lite markarbete och en bra bjudning i alla gångarter. Nu blir det lite vila för han och semester för mig.

Ta vara på varandra och uppskatta det du har innan det är försent.

Bacchus Bira <3


Älskar min Bira

Jag fick en underbar avslutning på dagen, även om det fortfarande är -26 i ute och inte speciellt varmare i stallet. Kopplade ihop bil och släp tog in Bira gjorde allt klart i stallet och lasta och åkte iväg. Skrittade fram han och fick lite tjafs i början men efter redan 20min kunde jag göra vad jag vill, han var så fin. Känns som en bra dag vi tog och övade på att bli lång och låg i traven och i slutet var han väldigt fin. Tyvärr kan jag inte både rida och filma samtidigt Lisa, åker som oftast själv upp på ridhuset. Men så fort de kommer tillfälle så ska jag se om jag får ner en film. Imorgon ska vi köra samma sak om vi hinner iväg till ridhuset en sväng på dagen mellan alla ridhusbokningar. Men om inget annat lever jag länge på ridturen idag.

Älskar Bacchus Bira !


Julen bort..

Sovrummet är julfritt

nu är det frågan om vilket rum som ska få sin nästa makeover, vardagsrummet eller köket.. men de är bara att sätta igång, blir de inte gjort nu så måste de bli gjort när jag kommer tillbaka och då kommer de kännas konstigt och komma från ett ställe till att sen komma hem till jul.. tack och nej, kommer de inte förbli så de är bara att sätta igång. får se belöningen att åka till stallet och rida då kanske de går lite fortare.
 
lägtar lite nervöst till imorgon, pressisionsbacka med lastbil och släp mellan konor. nu är CE-kortet nära :)
 
återgå till där jag avslutade så bäst att skynda och hoppas på att de blir något roligare att hitta någon motivation
någon som har två fönsterlampor över som vill ge bort alternativt skänkas för en billigare peng tar jag tacksamt emot förslag!
 
tack för just nu!

Kallt eller kyligt ute

nedräkning till att byta klimat

-även om jag är en vintermänniska, så längtar jag så mycket-

 

Dag är det andra dagen i rad det är över minus 20 när man ska släppa ut hästarna. Imorse stod termometern på minus 26, inte nog om de va det en tanke till de ivriga hästarna i stallet som verkligen ville ut, tror inte de förstod att de va så kallt ute.

Det är så underbart att komma till stallet tidigt på morgonen och ge hästarna sin frukost, på med täckena och släppa ut de i hagarna. Alla hästar går snällt ut och ser ut att trivas och tuggar lite hö, själv håller man på att frysa ihjäl med att vara utomhus, men på med varma kläder så går de hyfsat bra, men ska bli skönt med lite sol och värme ett tag.

Jag har hunnit hem och äta lite frukost själv och nu blir det krypa ner i sängen och hoppas att det blivit lite varmare tills om någon timme då man ska upp och rida min Bira.

fick ta en bild när jag kom till stallet.

GODMORGON!


Fredag och inte många dagar kvar.

Fredagsmys med soffläge efter en dag i stallet. En helt okej kväll att sitta med en tallrik kräftstjärtar, sallad och grönsaksgratäng och sedan avsluta med några bitar naturgodis framför tvn.

Jag längtar, nu är nästan allt klart och planerat så känns bra, några saker kvar bara.

Något jag funderat över, alla säger att tiden går så fort, att man för i tiden alltid hade massor med tid över på dagarna. Men vad är det som gör att den känslan försvunnit. Ska man vara mer tillgänglig för mycket, eller har man glömt bort att sätta sig ner en stund.
Jag måste säga att mina dagar är jag inte rastlös men inser att tiden är som nog lagom om man inte har ett arbete.
Det bästa är att bestämma sig att vara hemma kl 20 varje kväll och andas plocka ihop lite och kvällsfika och hinna hoppa i säng runt kl 22-23. Det tycker iaf jag gör att man unnar sig tid hemma i första hand.

Slut med svammel.. Trevlig kväll!! :)


Årets första tur..

och fler lär det bli. Blir som lite glad när man kan stå på skridskorna och åka varv efter varv och bara le. Det är som en underbar känsla. Snön faller som sakta ner från himmlen till marken och de är inte många minusgrader ute. Ibland ska man få ha bra veckor och de är en riktigt bra inledande sådan, hoppas att veckoslutet blir minns lika underbart.


Leende på läpparna att man lyckats.

Kan jag säga mer än att jag har ett leende på läpparna! Efter en morgon med lastbilskörning med diverse backning med släp mot mål och avslutande att själv fick ta eget initiativ vid parkering, där jag också mötte en fd elev ensam i en personbil. Känns som konstigt att ni får köra själv utan mig vid sidan om. men va rädda om er och kör försiktigt!! :)

Fixade äntligen tandställningen med, med lite övertalning åkte halva ut, känns som lite ovant men man kan ju inte besöka tandläkaren för att limma fast något som man bara biter av hela tiden. Så vi får se om resten med åker ut vid nästa bokade besök. Men känns som att efter 10år så bör tänderna fått en ny plats i munnen.

Eftermiddagen blev iväg till ridhuset, planerna ändrades ganska fort med longerings av Bira till att hoppa lite, vilken underbar häst som verkligen tagga till när vi hade hoppat ett tag. Men jag är nöjd med både bira och avslutade med ett lugnare pass på Bazra som skulle få röra på sig inför imorgon.

Kvällen avslutas helt med en dressyrträning som startar inför våren idag och sen hem och mysa ner mig i soffan efter en underbar dag!

... Ni hör ju, hur ska man få ihop ett jobb på sådana fullspäckade dagar? Bäst att jag är utan jobb ett tag till ..

Tack <3


Träning med Bira

En ny tränare, ett nytt träningsätt, en fortsatt busig häst... Men resultatet idag kändes bra. Jobbade med att få han mellan hand och skänkel och på att hitta innerbenet och yttertygeln att samverka. Till slutet av träningen så fick vi en bra rytm och en häst som bar sig själv, om en vecka kör vi igen. Fram till dess så ska jag bara köra på som jag gjort innan och få han framför mig och byta övningar så ofta som möjligt.

Bacchus Bira <3


Målet nära..

Som innebär att springa ett maraton.. Vad är det 42km det fixar jag lätt. Idag är jag så stolt över mig själv, gick ut för att springa tills kroppen tog stopp och den ville bara mer och mer, efter 6,8km då sa jag åt mig själv att 10km får räcka. Det slutade på en tid på 1tim 17min. Helt nöjd med tanke på mitt nuvarande experiment med maten.

Lite skål på shake och vatten!


Dag ett, två.....

10dagar med att önska mig ett bättre liv

dag ett:  5 portioner med naturdiet, uteritt med Bira och vila i soffan!
 
har mycket och skriva, har många tankar men just nu så vill jag bara sova!
 
dag två: hittintills 4 portioner med naturdiet, den 5:e inväntas om någon timme. Powerwalk med Bira och MammaMia!

ska ner på fruktavdelningen på ica och se om jag kan få ihop någon fruktsallad när det står film på kvällens schema. 
 
dag tre: 5 portioner med naturdiet med massor av frukt som tillbehör, börjar känna efter suget av mat. Blev en uteritt med Bira som inte alls ville vara med på noterna, men blev lite skritt och trav iaf.
 
dag fyra: 5portioner med naturdiet och frukt till mängder. Har lite ont i magen efter all frukt jag ätit hittinttills men längtar till på onsdag att få äta macka med ägg till frukost. Bira var en underbar häst idag i ridhuset med ridning i alla gångarter, avslutade eftermiddagen med en löptur på 5km på 35min, är nöjd!
 
fortsättning följer...

Bacchus Bira

Idag har min underbara häst gjort mig mer än lycklig, med lite ridning både ensamma och med sällskap i ridhuset. Träningen gick ut på att få han att slappna av och vilja få en lugn rytm i alla gångarter. Vi avslutade med att skritta lite i ridhuset på ryggen, tur att min balans har utvecklats då han fick för sig att Alexandras täcke var farligt som hängde på sargen, de kunde slutat på backen men vi satt kvar och skrittade ytterligare ett varv till. Så glad!
Tror inte det är många som förstår min känsla men jag är super glad.

Tack för att du finns min fina häst, Bira <3


Att folk ska förstöra en annans liv

 
 
 
Jag förstår inte vad Du tänker, vad Du har för tanke när Du gör det.
Har du fått någonsorts bekräftelse på att Du klarade det, att Du lyckades med det omöjliga.
Jag ser inte Ditt nöje med att ta och göra det. Tyvärr är det Vi som står emellan. Du kanske ska tänka först, hur hade Du reagerat om du varit i Min situation. Jag tror Du inte skulle mått mycket bättre än Mig!
Jag var ett hinder att komma förbi, eller kanske inte ett hinder med lite hot mot Mig blev jag Din medhjälpare. Ett medhjälpande som förstört Mitt liv. Med att hela Mitt liv fått ändras, och Min tanke att gå tillbaka finns inte. Jag har mardrömmar om situationen om att Du kommer komma igen, även om Du vet vem jag är så vet inte Jag vem Du är. Jag vill bara säga att Du har lyckats! Tack för att Du förstörde mitt liv!
 
Så om Du läser så tänk Dig för nästa gång innan Du skadar någonannans liv!
Mitt liv förändrades 2008-11-05 och jag vet inte vem Du är, men Du lyckades förändra mitt liv.
 
Vill bara säga tack till Dig som är så smart att ta död på andras glädje i livet och vad får Du själv, lever Du länge på det Du kom åt, jag lovar att det finns organisationer i samhället som hjälper Dig att överleva utan att förstöra andras liv som Du förstörde mitt!
 
tack och hej!
 
 
 

Vilken ridtur

kan iaf förklara att min häst är pigg, och mer än så där till.
 
vem har sagt att ryttaren måste vara på ryggen och inte gå med på marken,
idag fick vi en härlig tur på dess olika vis. men för oss kan vi väl säga att de har varit bättre.
 
fick skrittat och till och med travat lite
vem har sagt att det är lätt att rida
 

nu blir det lite soffhäng i väntan på att se om man kan ta sig på promenad en sväng!
 
 

Firande

Jag och min bil firade ett år igår! Wiiho :) grattis till oss.

Kvällen spenderades med att vara med Bira i stallet, åkte till ridhuset och longerade, va hur mysigt som helst. <3

Bjuder på en bild från nyårsfirandet.

 

Tack för en minnesvärd nyår med er!


Hej vinterland

Idag blev det bus och snö i årets vinterland med Sandra. Helt underbart att få åka snowracer ner för backen och avsluta med en skotertur, jag fick både åka och köra själv. Så vackert att se naturen, jag är verkligen ett stort fan av vintern. Nästa gång blir det ta med saker så vi kan grilla lite och värma oss vid elden. Helt enkelt måste det bli igen. Men det får inte bli för långt mellan gångerna vi ses. Tack för jag lärt känna dig Sandra! :)

Sista kvällen i vintern, eller ja. Blir att förflytta sig tillbaka till vardagen igen, med att få ordning på livet. Saknar ju min Bira, hoppas och tror att de tar hand om dig medan jag bara gör egna äventyr men snart är det slut på de också! Då kommer jag vara hos dig!! :)

Nu blir de avsluta kvällen och se om jag kan få mig en sovande natt i väntan på att åka lite buss imorgon :)

Kram


Inledning på 2013

Firades med underbara vänner! Kvällen började med god mat, efterrätt och dricka. Vi spelade sällskapsspel, hade "mörkkurragömma" och strax innan tolvslaget blev det lite pulka åkning och iväg lämnande av UFO-ballonger. För att fira in det nya året uppe i slalombacken i Hammarstrand. Underbar utsikt att se hela byn och bara kunna vara ute i lagom kyla! Allt var så bra, de var riktigt härligt. Efter tolvslaget blev de lite pratade och något sällskapsspel och kvällen avslutades med kortspel med mina bästa vänner!

Tack för en bra start på det nya året!

1/1 -2013 <3


RSS 2.0