10%

Skrev ett inlägg tidigare, tydligen publicerades bara bilden, men det är väl roligt det med..

Vi gör ett försök till!

Tror att jag gjort lite vansinnes dåd, sprungit min 10:e dag! Inte bara det utan jag har börjat inse att det inte går att springa sakta längre, men få skylla på värmen eller ta den som hjälp idag, var hela 26 grader när jag sprang mina 5km.

Bira ska få lite träning ikväll på ridbanan, ska träna lite program inför nästa veckas tävlingar, någon som vill grooma åt mig, då tackar jag inte nej, två klasser fredag och en klass lördag (eventuellt).

Lite sol tackar vi inte nej till men hoppas på regn snart så vi kan rena luften lite och få lite bättre alternativ, men vill egentligen att värmen ska hålla i sig så jag slipper de här myggen som brukar dyka upp har inom en veckas tid.

 

Bjuder på en bild och vill med den visa att lite färg på tillvaron ger en så mycket gladare och positivare elin!

 

 


9/100

Trodde jag sällan skådat att jag är så nöjd över mig själv inom löpningen!
Sprang blodomloppet igår i Umeå, valde att springa milen trots att jag velade fram och tillbaka men målet var under 70min och jag sprang på 56.41min! Så imponerad över mig själv, är så glad att jag inte än har förstått vad jag lyckats med!

Idag sprang jag min 9:e dag. Måste säga att det är roligt att springa! Känns riktigt rätt för mig med denna utmaning. Jag är framförallt piggare och känner mig mer motiverad att göra saker med andra. Men jag lyckades inte att springa ett lugnare tempo idag som nedvarvning från gårdagen. Idag sprang jag på 5.43min/km och måste säga att jag är inte trött.. Skulle kunna springa längre än 20 min egentligen. Men får väl hämta Bira bus och busa lite i paddocken med han istället, det är ju så varmt och det ser bara ut och hålla i sig.

Jag gillar mig själv! Men alltid roligare att springa med fler så säg till! Gärna med någon som inte springer så fort så jag får lära mig att ha ett lugnt tempo igen. :)


Variation på vardagen

Precis vad det blivit för min del, idag var det dags, den stora dagen att gå på min "typ" första arbetsintervju. Jag kände mig lite borta med en del svar men tror jag lyckades få till något riktigt bra till slut. Känner mig ännu kluven till om jag tänker rätt i avseende på vad jag orkar och vad jag brinner för, men det tåls och se hur det fortlöper sig. Jag gjorde vad jag kunde just då i den situationen.
 
Dagen fortsatte, eller förmiddagen med att åka till stallet och rida ut Bira, Malin följde med som promenadstöd på marken, de där läskiga "suggorna" som finns för cykelbanorna de kan ju äta upp en. Jag avslutade med att skritta på långa tyglar och utan stigbyglar hela vägen hem! Älskade häst!
 
Snabbt svirade jag om till jobbkläder och åkte till jobb, det kändes bra och framförallt kändes de som man varit där tusen tals gånger även om man inte har det då de var första gången idag där. Så omtyckt och vilket bemötande! Vissa yrken borde kanske göra ett studiebesök hos andra yrken för att se hur man behandlar människor.
 
Hemma och fått i mig lite mat och alldelles strax iväg och springa en sväng i stan med tusentals andra folk, ska bli spännande! Jag satsar på en tid runt 7min/km.. och 10km ska jag fixa!
Det är ju en del av mina hundra dagar så here I come!

6/100

En dag med solen är så skönt, önskar både och att det skulle få komma lite regn för våra fyrbenta hästar. Varför utlandssemester när man kan bo i Vännäs. Minns inte när det var dåligt väder sist, vet inte om det är ett bra tecken. Väder och vind :)

6% .. Springa lugnt är inte roligt, men ett måste just nu. 20min, 3.02km (6.37min/km)

Nu blir det kväll med solsidan sen inväntas en fullspäckad vecka :)


5/00

Igår blev det en lite lugnare löprunda på 2.82km på 20min, ett tempo på 7,06min/km. Måste bara tala om att första km sprang jag lugnt tyckte jag och då sprang jag på 5.45min/km. Ni kan ju då tänka er känslan att springa på 7min/km. Igår blev det trevligt sällskap med icke hästmänniskor, det var super trevligt! Äntligen fick vi hitta på något tillsammans. Blev först minigolf, fick även träffa bror efter deras resa, så lucky fick komma hem. Minigolfen slutade med 3 poängs skillnad till min nackdel, men vad gör det. Barnen hade super kul, tror vi med hade det.. Blev lekplatsen efter en välbehövligt glass för hela slanten. Åh så kul och vara barn igen. Kvällen avslutades med grillat tillsammans med familjen Malmhäll och deras grannar! Tack för en super trevlig dag!

Idag styr vi mot ponnytävlingar i Umeå, och heja på tjejerna.


Nöjd med sig själv

Att vara nöjd med sig själv är underbart! Jag gillar att våga vara och sticka ut men blir som något extra när man som känner sig nöjd med sig själv. Jag vill kunna vara den jag är och nu är jag det! Jag gillar att se mig själv i spegeln och säga det här är jag!

Jag njuter av dagens bild..


Bira "spa"behandling

Idag fick Bira sig en välbehövligt akupunktur och laserbehandling. Nu har vi motions förbjud tillsammans så det ger mig lite fler timmar att mysa med lucky.

Dag 3/100 är gjord. 7,93km 46.48min vilket innebär personbästa hitintills på 5.54km/min. Jag är så nöjd, plus att vi började springa 4st och avslutade med två.. Lite manfall får man räkna med, hoppas att vi kan springa någongång alla igen. Desto roligare med sällskap! :)

Nu min tok väntar innebandy på schemat men först lite återhämtning med sekunder på altanen tillsammans med den bästa <3


2/100

Ett litet lagom pass på hundra dagars fronten idag. Blev totalt 6.5km på 40min, 6.09km/min. Ett helt okej tempo för att bara njuta av att man har dagar kvar, närmare bestämt 98dagar.

Fast det mest tråkiga är att jag lyckats åstadkomma värsta soleksem på halsen. Så nu blir det att tänka på att smörja in mig för att få det att stabilisera sig. Men lite färg känns det bra att få speciellt nu när man uppskattar hur man ser ut, med hör och häpnad så kan jag officiellt gå i shorts och linne och känna mig snygg!

Kvällen (som redan börjat för många) kommer att börja för mig med att hålla lite träningar och sen mysa med Bira för imorgon blir det att han ska få lite akupunktur och massage.

Kolla vilken underbar bild!


Dag en av hundra

I hundra dagar kommer jag att springa minst 20min varje dag. Blev inspirerad när jag läste ett inlägg av en vän. Min utmaning är att se hur jag utvecklas i min motivation, kondition och styrka att planera en "ny" livsstil till att uppskatta friheten. Kommer med största sannolikhet inte skriva världens inlägg varjedag om just löpningen men kommer med största sannolikhet att uppdatera er på något vis att jag för min egen skull att kunna gå tillbaka till och se hur jag vill och upplever min tid den 29/8.. Tänk när jag är "klar" med mina hundra dagar är sommaren som över, eller nästan iaf. Vilket minne denna sommaren kommer att få! Som sagt dag ett är avklarad.
Dag1- 20min, 3,52km, 5,41km/min


Sommarvärme

Helgen har spenderats med mina fyrbenta vänner. Varit underbar sommarvärme och fått lite färg. Var en pay and ride i lördess. LC:2 och LB:2. Nöjd över våran fina prestation. Ska kolla på ny sadel då den inte längre är min eller Biras vän. Om någon har en dressyrsadel passande Bira så säg till. Tills dess blir det att rida i hoppsadeln.

Påtal om hoppning hade jag träning för ett ekipage igår, det gick så bra och jag är så glad när man verkligen ser skillnad. När det verkligen fungerar så spelar det ingen roll om hur högt eller hur komplicerat det är mot, allt bara flyter på! Utbildning är som roligt när man ser en förändring.

En riktig sommarvärme har slagit till, att få sova med fönstret öppet på natten och att det är ljust ute när man går och lägger sig kl 23:30 det är Norrland :)

Veckans planer är lite jobb, möten, träningar och rida Bira, kanske tar på mig att rida ut en dag denna veckan. :)


Vilken dag

En underbar morgon, hunnit med sovmorgon, en sväng till stallet. Bira fick provsmaka lite av de nya sommargräset och de verkades uppskattas. Lucky fick lite motion på ridbanan och promenad. Om en stund blir det jobb och sen ikväll blir det att baka lite inför lördagens tävlingar. Och avsluta kvällen med innebandy om det blir någon då ishockeyn verkar som dra en del folk.

En trevlig dag på er, för de ska jag och barnen ha!


en sen uppdatering men här kommer den

Blev en dressyrtävlings debut utomhus för iår. Bira var allt mer än taggad på att gå på alla sina fötter och försökte envisa mig och övriga personer om att han verkligen inte alls hörde hemma där. Vi testade på allt från att stå på bakbenen till att sparka bakut och även testade vi att springa fort. Men med hör och häpnad så är jag otroligt nöjd över våran prestation. Med tanke att vi endast ridit på utebanan 3gånger före tävlingen så har vi verkligen gjort framsteg. Små mål blir större med tiden, vårt mål var att ta oss till Lycksele och starta dvs gå in på banan och förbi första momentet i både LC.2 och LB:2 vilket vi lyckades med bravur!
 
Jag håller kvar i att med mer övning kommer detta bli toppen och framför allt att jag själv håller mina tävlingsnerver under styr då de verkar spöka lite fortfarande.
 
Vi återkommer med fler tävlingar under detta året.
 
Planen är att redan nu till helgen delta på Vännäs RF pay´n ride.
Sen har vi sommarens planer den 7-8 juni rida i Umeå på lokala och regionala tävlingar
därefter första helgen i juli att rida på Ridklubben Östjämtens tävlingar.
 
men jag saknar en tränare, eller någon som vill stå och hjälpa mig på backen. Behöver inte vara något avancerat, om någon vill tjäna lite extra pengar så säg till!
 
 
 

Sidor när man inte känner att man räcker till

 
Idag är en sådan känsla där man ifrågasätter sig varför man fortfarande håller på med de stora varelserna på 500kg, att man kan kunna älska de så mycket att man inte ger upp även om de ändå efter beslutsamhet beskriver för en att de är som de är. Idag är en dag med många tankar hit och dit, både personligt, känlosamt och besvikelse. Men så tar det en vändning, efter ett försök att testa utebanan så gav vi upp och ladda om och lasta busfröet som har vårkänslor till ridhuset och fick bli ett dressyrpass i ridhuset.
 
 
Denna bilden förklarar varaför jag tror på det, en avslappnad häst som ger allt.
 
 
 
 
 
 
 

Häst på schemat

Nu tar jag kväll efter en riktig hästdag. Dagen spenderades på klubbhopptävlingar på Vännäs RF och fick prova än en gång att vara speaker, en riktigt rolig uppgift. Därefter hem och mysa på med Bira och Melker. Iväg igen och ha dressyrträningar, vilken energi mina ryttare har och vilken utveckling! Kvällen avslutades med en promenad med Melker och nu blir det en kopp te och lite påskskum! Imorgon väntar lite ridning med Bira i paddocken i stallet om vädret ser som bra ut. Godnatt.


RSS 2.0