Vintern på väg!!

Så mysigt.. Bira sköter sig hur bra som helst just nu, blev en skritt tur tillsammans med Emmeli, ina och Barret. Sen är det ju värsta julkänslan utomhus.. Bira bus full mundering till att klara -6 och snöblåst! Trevlig fredag!


Ett tag sen sist .. men här kommer en uppdatering.

Tänk vad underbart det är med att livet går vidare, så härligt att bara få leva.
Är som ett litet barn... det snöar ute och på lördag är det första december och julkalendern drar igång! På söndag är det första advent och då blir de skyltsöndag så mysigt, har verkligen en julkänsla som bara den.
 
lite uppdatering om Bira
 

efter olyckan som hände den 23september har jag börjat se livet annorlunda. Jag uppskattar varje sekund jag får sitta på hans rygg. "olyckan" var att jag blev longerad och när han känner att han börjar bli fast då drar han åt andra hållet och blir han inte fri när han flyr ifrån de fast då börjar han stegra för att hoppas att han ska komma loss, denna gången gav jag mig inte och återfick balansen men longeringslinan landade på hans bakben och han fick en efter reaktion av att få panik,och jag hängde inte med och ramlade av med x antal smällar träffade i huvudet från hans hals då han stegrade och en svullen arm när jag landade på den. blev 2 veckors vila för Bira med akupunktur för han och även för mig vilket har hjälpt enormt mycket.
 
Vi började om på ny tråd, jag red aldrig själv och försökte komma på vad som hände, vi provade olika saker både hanteringsmässigt och ridningsnmässigt.
 
just nu har jag funnit en bra väg att gå som verkar fungera med att hitta ett syfte att rida mot, låter som man alltid borde ha det. men ett syfte att få ridningen till en roligt tillfälle. Vi har gjort en del förändringar i att hitta till ridning, och fått massor med träningshjälp både på marken och som sällskap. Har lyckats till och med idag och rida utan några större protester och varje dag njuter jag av något nytt. Jag valde att sätta stopp för det, men jag gav inte upp och tog hjälp.
 
Att rida i ridhuset, att få springa lös och självmant hoppa hinder och bara bralla runder är hur kul som helst, nu ska vi se till att uteritten blir lika så, snön har fallit på marken och är så underbar!
 
lite uppdatering om mig
 
nu har jag börjat leva mitt liv för mig själv, jag önskar att livet hade varit såhär från första början. jag har börjat motionera igen, jag har börjat rida kontinuerligt och fått ett organiserat liv, men utan arbete. jag har som ni kanske läst mellan raderna, eller vet sedan tidigare varit arbetslös snart 5veckor, men måste bara säga inte för att låta dum, men de är så himla skönt! att få komma igång och verkligen njuta av dygnets 24timmar. Måste bara säga att vid detta laget förstår jag inte hur jag kunnat göra de jag gör idag och jobba 8timmar/dag. För det prioriterar man bort maten för att hinna med allt, nu mår jag bättre, jag har börjat få ordning på mitt liv och hitta rutiner som fungerar att leva med, nu ska de prioriteras så jag kan få in ett jobb i det med, nog om mitt liv. idag har jag hunnit med att rida Bira i ridhuset, mocka i stallet, fixa papper, gymma och plocka undan på altanen men sen blev det en underbar löprunda med sällskap! Som sagt har jag inte att göra på dagarna så tar jag mig saker att göra, för dagen var helt oplanerad, likså morgondagen!
 

TREVLIG KVÄLL !!

Bjuder på två till bilder

Har pysslat på med att göra lite fint här hemma! Känns som jag fick till det riktigt bra! Köket känns som så mysigt på något sätt, och vardagsrummet lika så. Bara sovrummet kvar, vilken skillnad på att bara byta gardiner, men så fint de blev. Inser att jag har samlat på mig en massa pynt med åren jag haft egen lägenhet, måste vraka och välja bland en del saker. Vill inte bara trycka upp allt eller inget så lagom blir bäst. Nu är det bäst att jag städar undan för ikväll blir det inte mer stök! :) jag bara njuter av mitt pynt! :)


Har man inte pengar får man roa sig med det man har införskaffat sig tidigare.

Precis så har jag lyckats med att göra, fått upp en lackhylla i vardagsrummet, nu återstår det bara en till, men har lite beslutsångest var jag ska sätta den. Har egentligen inte rätt verktyg iheller men jag testar mig fram, hitintills verkar det hålla. Nej inget sittande här nu blir det lite mer stökande och se vart man hittar på. God kväll på er! :)


utsidan

testar något nytt. 
 
bira och bazra fick sig en frisering av man och svans!
kan säga att de behövdes.
så efter lite om och men så blev de bra, vill man vara snygg får man lite pin ett tag.

måste bara skvallra

eller jag har ridit ut bira idag, känslan av att rida var med blandad förtjusning.
arg, rädd, nervös, glad och njuter
tänk att hinna få in de känslorna under en och samma ridtur.
men kan inte glömma hur jag står där och kliver upp efter en lång promenad då han har envisat sig om att rundan blir kortare om man går tillbaka igen, och inte fortsätter fram tillsammans med sällskapet. 
tack och gjort satt vi upp jag likblek i ansiktet, benen som spagetti och magen kändes som den skulle vända sig ut och in, men jag gjorde det, jag satt upp på han igen och sen bar de iväg, jag hör ord efter mig som driv, sparka på han, fortare och ja en massa annat.. jag gav inte upp. Det kommer jag leva länge på, jag behöver höra någon som säger emot mig att jag fixar de, tack Emmeli för att du står ut med mig och mitt gnällande ibland. Men är så stolt av känslan att - jag gav inte upp, och vill bara rida mer.
 
sagt och gjort, bakslag kommer de förr eller senare
men för någon månad sen trodde jag att min och Biras ridkarriär var över, jag är så glad att jag får hjälp med att lösa detta, fast jag måste säga att jag är glad över mig själv som gör det jag gör. Nu blickar vi framåt och hittar ett sätt som fungerar och hoppas de håller i sig ett tag till för trydligen är planen fort fram och alla fyra ben på marken!
 
 
älskar mitt liv när de blir framsteg men ett framsteg ger två baksteg, eller hur säger man?!

Nyfriserad

Bira fick sig lite ompysslande idag i stallet. Blev borstning och man/svans frisering. Saknar min Bira ikväll, vill haft dig här så jag bara kunde gått ut och sagt hur mycket jag saknar dig. :)


Ångrande känslor blir olika vägval i livet...

onsdag
likväl hur kul det kan vara
 
dagen har gått hur snabbt som helst, började med att rida ut Bira och det gick så bra som jag trodde. Sen in till Vännäs och prata med Lotta, kändes så skönt idag och fick sagt de man behövde. Vidare till ica och köpte mig päron och keso, hur god kombination som helst. Sen var de snabba bud iväg till ridhuset och ha lydnadsträning mot hinder med Maria. De kämpade på riktigt bra, så kul att se att de fungerar de man vill ska fungera. Sen några timmar ledigt och spendera på gymmet med ett löpband, (-2kg redan) hur ska detta sluta.. troligtvis mest (-6kg till)
 
 
 
 
Åt och åkte och mocka och myste med Bira innan min sista ridlektion för Eve, duktiga de är, även här var det mycket framsteg, blev lite programridning idag med.
 
torsdag
ett liv utan dig är ett liv utan skratt
 

pratade med världens goaste person, du får mig att le men igår var det inte kul. jag vet inte hur många gånger du har sagt att du verkligen vill de här, när jag hade möjligheten och nu ska någonannan få bestämma ditt öde. Känns riktigt hemskt, jag tänker på dig varje sekund, men de kommer igen jag lovar, de har andra sagt åt mig så jag står fast vid det även om jag inte vet när hur eller var det ska hända så tror jag på det. tänker på dig.
 
dagen jag ska tänka
 

idag ska de bli att kanske kliva upp ur sängen och inte sova mer än nödvändigt, men hela kroppen skriker av trötthet, och ont i ryggen jag vill ha en trollstav som kan bota min värk för evigt, eller så är det bara att inse att jag inte kan fortsätta med de jag vill, att jag alltid måste stå på marken. vilket jag skulle känna vara riktigt surt, livet blir aldrig riktigt som man tänkt sig men snart nog så hoppas jag hitta en lösning då de kommer bli bra.
 
lastbilskörning hela eftermiddagen, backa och återigen backa, jag blir så less på att inte fatta hur mycket/lite jag ska backa och vart jag ska kolla på släpet, men känns ändå som bra och backa med bara lastbil.
 att jag kanske bara ska ha C.. eh, har ajg likväl börjat med CE då ska jag testa ta de oavsett.
 
 
tänker på dig som bara den, du fixar det, jag fixar det vi fixar de ihop.
KRAMAR
 

Visst blir man pepp

Tänkt varje morgon när ska snön börja komma, men inte idag iheller. Vad är detta för värld.. Den är den 21nov och det är barmark, visst att snön har varit här och bänt en sväng men inte stannat. I vissa situationer kan det kännas skönt om man ska ut och promenera eller göra något med hästarna, men ändå... Var är snön! +4 grader och blött på marken ena dagen och -2 grader och is andra dagen. Känns som hopplöst, men det är klimat diskutioner hela tiden, vilket verkar komma fram till någon lösning kanske. Jag vill ha snö och vinter :) nej ska inte klaga ska ut och rida Bira nu i detta underbara väder (se bild) han fick av sig sina skor igår med och verkat de lite så nu testar vi detta i hopp om att han inte får mer trampsår :) näst att göra sig klar och åka mot stallet! Trevlig dag allihop !!:)


Varför

En känsla inom mig som jag borde acceptera men gör bara inte det, hur mycket jag än vill bevisa att de inte fortfarande påverkar mig så gör det de. Jag är så arg på mig själv, men ändå var det rätt. Mår som jag förtjänar, har lärt mig en sak att jag tänker inte ge människor en andra chans i livet. Hur dumt det än låter så mår jag så dåligt när de väl händer igen. Vill och önskar att ingen måste få uppleva de jag upplevt detta året, 2012 är ett år jag vill ska försvinna på både gott och ont. Vet inte hur jag ska förklara men att kliva över övergångsstället utan att bli påkörd ensam vill jag inte, jag vill att någon ska göra de med mig så jag inte går ut på fel tidpunkt och bli påkörd. Jag vill gå vidare men inte ensam på andra sidan. Blir så arg när jag tänker att jag kunde haft det jag velat idag men ändå inte fick för att jag gav dig en andra chans som jag inte fick besvarad på de sättet jag ville fått. Jag ska sluta älta, men drömmen jag hade i natt slutade som att det skulle finnas en fortsättning....


Det är så roligt


Funderingar om ....

ovisshet
 

att komma till stallet i förregår och se att de är en tappsko, och när man kommer idag så upptäcker man ett trampsår av en brodd plus en till tappsko när man ska ta in han. blir så less att han inte kan hålla sina fötter på plats, måste bara poängtera att han går själv i hagen så han borde inte ha några tappskor eller trampsår, kan han inte bara stå stilla i hagen som är 40x20 typ. min fundering är om jag ska köra han barfota ett tag nu, kommer ju bli lite halt för han men kanske bättre de än massa sår hela tiden. Rider ju ändå bara i ridhuset med han änsålänge. Lilla Bira Bus, kan han inte bara vara som någonannan..
 
saknar Danilo även om han med hade sina ideer om att inte vilja gå framåt ibland när man ville åt något håll. Eller som Challe som fick verkligen mig att testa balansen med att seriebocka, man glömmer fort men underbara minnen efteråt.
 
varit på ridhuset nästan hela dagen
 

mockat lite boxar och spånat de, känns så skönt när det är klart. och att man bara kan njuta efter att alla förberedelser är klara. fick ut alla papper som ska vara ute med som är viktiga, så om det blir något krångel med elektroniken imorgon så gör det inte så mycket för allt ska vara klart. ska bara tänka på att inte glömma att ta med mig sakerna hemifrån med, känns som ett bra avslut på en tävlingsässong. Åh, blir bara så less att folk inte kan sammarbete, ska man delta kan man väl höra av sig om man inte kan hjälpa till, startförbud borde man ju få som de är sagt, men de bli ju inget straff! ÅÅÅHH! 
 

har svårt att sova
 

många tankar i huvudet har jag just nu, men tror allt med tiden kommer lösas fint. en sak mindre att fundera på är ju så att man undrar och bara tänker, men jag vill kunna sova utan, men ibland undrar jag om jag ska få börja igen om det inte kommer gå på någon vecka!
 

GODNATT!

En bättre morgon.

Vilken sovmorgon det varit, vaknade kvart i tio av mig själv. Härligt att bara få sova länge när man inte har något speciellt planerat trodde man, tydligen hade jag ett bokat besök på gymmet föra att ändra min nyckelbricka, men tar nya tag imorgonbitti.
 
Dagen ska vara bättre än igår, men måste bara tillägga att de var faktiskt kul att köra lastbil med släp, fick backa lite och fick ta reda på vilket tålamod jag hade för så finkänslig man måste vara med att göra rattrörelser. Funderar mycket på det här med last hit och last dit, så om någon vill förklara med enkla ord välkommen. Denna dagen blir att läsa lite om last och sen vidare till stallet för att ta med Bira upp på ridhuset och sen ha ridlektion.
 
Bira va riktigt duktig idag, han fick till och med verkligen visa att han gillar att hoppa. Blev longera utan lina med hinder, så kul och se att han vill så gärna! Ikväll har det avslutats med en promenad, lite mat och nu tv tittande för att invänta morgondagen! Måste bara säga, att jag inser att jag inte har några glas rena, var är min diskmaskin. Så då har jag fått diska alldelles själv, väldigt harmoniskt när man väl börjar.
 
Trevlig kväll!

Trist och grå dag

.. som jag ska försöka göra till det bästa. Tittar ut, träden står där utan blad och gräset grönt i väntan på det vita täcket som ska förgylla några månader framöver här. Men just nu känns det som en evighet bort även om det har varit här och vänt en sväng. En riktigt trist dag är det idag då du kommer lämna oss, hoppas att du förgyller dagen med solsken och visar din bästa sida hos de andra. Du är en som skapat många minnen hos mig och andra i min omgivning, kan inte påverka ett beslut, det är jobbigt att du ska få vandra vidare men tror att det kommer bli bra. Önskar att ett liv vore för evigt liksom ett minne, vi älskar dig! Den trista och gråa dagen ska kännas som bra, ska få något gjort idag. Bira får följa med till ridhuset ikväll och bli logerad efter gårdagens dressyrpass. Tror min häst hade en del smeknamn igår under passet som var från de ena och det andra, men det avslutades bra och jag kunde sitta upp igen efter min fina avåkning. Ändå så tror jag att vi har potential att lyckas, även om han kommit på ett nytt sätt att försöka krypa ur skinnet med sina snygga känguruhopp. Nej, ändå gillar jag min underbara häst. Nu blir de in och köra lite lastbil med släp, känns som lite spännande. Borde ta tag och läsa lite lastvikter och funktioner på lastbilen, för snart blir det uppkörning... nervös! Ha en bra dag alla!

Gymmet

Nu börjas det igen, härligt och förgylla dagarna med något underbart som träning! Minst ett besök på gymmet/dag. Började med idag att se hur mycket jag har kvar av ork sen ett år tillbaka, det var inte mycket. Men då vet jag hur mycket jag kan köra på med vikter. Tack pappa för du sponsrar mig med träningen på gymmet :)


Sovmorgon

Helt underbart trodde detta var omöjligt men icke, vakna nu 9.20 wiiho! Fast tänker då ligga kvar en stund till och ignorera vad jag hör där ute. Det smattrar på fönsterbrädan och blåser så mycket! Om jag blundar en stund till så kanske det istället blir snö i stora lass, fast hela helgen har det lovat regn, så ännu en gång blev snön inte kvar.


Bekräftelse om ...

Finns en del som kommit och gått i mitt huvud under de närmaste dagarna och en tanke är "vad är en vän egentligen". Är det någon skillnad att visa att man är vänner på facebook eller är det att man umgås som vänner i verkligheten tillsammans eller är det både och. Jag menar att jag har överlag ändå träffat mina facebook-vänner vid enstaka tillfälle, vissa kanske inte alls eller vissa fler gånger. Kan man kalla de för vänner eller vad kallar man de som vill vara ens Facebookvän. Kanske är så att man har accepterat de godkännande av att se ens profil, borde de då heta "vänner" skulle isåfall typ heta något annat som "aktiverade till att se min profil" typ. En vän kan ju alltid kategoriseras som för mig ex. hästvänner, arbetsvänner, festvänner, shoppingvänner. Precis som på msn, där man kategoriserade sina addade personer. Men inom facebook är alla kategoriserade under ordet vänner. Blir bara så irriterad på att jag kanske inte just är vän med alla mina facebookvänner, jag kanske känner, vet vem de är men enligt mig umgås man med sina vänner och de gör jag med en bråkdel. Är det kanske så att jag ska "tabort" och rensa bland mina facebook vänner för att enbart ha kvar de som jag umgås med, eller ska man ta ordet facebookvän med en nypa salt och låta de man acceptera att vara kvar att se ens profil. Eller helt enkelt, var finns där ett forum som är öppet för offentligheten där man både kan visa vad man gör, beskriva vad man gör och framför allt lägga ut de bilder man vill ska visas - jo här på bloggen. Måste bara tillägga att jag kanske inte själv alltid är nöjd med blogg.se via mobilen, men den kommer vara mitt forum nu ett tag framöver för jag anser att vill man läsa vad jag gör och vill man ha så bra koll på mitt liv då är det så att jag finns på min telefon, jag finns i verkligheten jag behöver inte vara som jag är nu för många, dock bor en del av mina vänner 130mil bort från mig då internet är en utmärkt uppfinning. Men jag lovar TELEFONEN är med en underbar uppfinning! Nu ger jag upp, de jag vill ha sagt, vad är en vän.. facebook vän och vad vill man ha sagt med att skriva om sitt liv offentligt!?

Bacchus Bira

Född 1999 :) Ägare Elin Kosola

Lite mys i hagen..

Älskar dig ! :)

Rastlös..

Dagens fråga är om jag var rastlös för att jag är arbetslös? Svar nej, imorgon är det första dagen jag inte har något planerat förutom lilla Bira bus som ska få sig en träning i ridhuset, känns så bra att hittat en tränare som verkligen kan se vad både hästen och jag gör för misstag. Försöker inte vara på mig själv att samtidigt rida och kunna träna sig själv det går bara inte, det har jag insett därför har jag tagit mig hjälp. De jag får höra är rid framåt mot handen och träng han inåt, vilket fungerar jättebra så ska ta mig en funderare på om jag ska sätta skygglappar på mig själv ett tag så allt kanske blir frid och fröjd. Men efter dagens träning kommer jag iaf att få öva på att rida med andra i ridhuset för min egenskull, man kan inte hela tiden tro att jag ska behöva stanna för att lämna plats, lite ego får man vara och verkligen visa att man kan ta plats. Bjuder på en bild från tävlingen i september. Men måste bara säga att tips är bra att få även om man ibland är skeptisk så bör man ju prova sig fram..

En dag som förändrade mitt liv

Idag är en dag som förändrade mitt liv, jag kommer aldrig bli som förut, jag kommer alltid vara skeptisk till nya människor. Du som gjorde detta mot mig kommer jag aldrig få veta vem du var. Det sjuka i de hela var att jag var en oskyldig person, du ville bara åt de förbaskade pengarna men jag var som ett hinder, medhjälpare emellan dig och de pengarna som du ville ha. Jag är så förbannad, mitt liv är som borta. Jag började sakta tro på mig själv, kämpa åt mig själv att gå rätt väg, jag klarade av och har klarat av efteråt med mycket ork och motovation främst från familjen men även från enstaka vänner att gå igenom detta. Utan er vet jag inte var jag stått idag, jag vill bara säga att jag är så tacksam att jag kommit hit jag kommit efter det som hände mig den 5 nov 2008 kl 20:04. En sak som verkligen förändrade mitt liv idag den 5 nov 2012 var att jag fick prova köra lastbil för första gången i mitt liv, riktigt roligt! Kankse ändå blir en truckdriver av mig av något slag, min dröm är inte långt bort som det ser ut just nu! Små ljusa framsteg så kommer jag dit jag vill. Har lovat mig själv att se de som en motivation att även jag kan! Bira är då sig trevlig, fick några varv i ridhuset i skritt och lite trav. Bara att börja lära mig rida på hackamore så hoppas jag vi är tillbaka igen, ibland vill jag bara önska att jag hade tagit hem dig i sommar till Skåne, men så vart de inte, här och nu är vi och utefter det jobbar vi på! Några mål har vi lyckats imorgon hoppas jag på ridlektion första på väldigt länge. Längtar redan som ett litet barn. Kvällen ska spenderas med att limma fast min tandställning så jag vågar mig på att tugga tugummi igen, därefter träffa Lotta, det kan behövas efter lite splitring i huvuet.. sen avslutas kvällen med lite ridlektioner och sässongsavslutning av Ensam mamma söker. Trevlig kväll! kRAM

usch då.

Då behöver man inte kolla på Xfactor längre, nu åkte Oscar Zia ut... inte alls roligt.

Premiär

Blev en premiär åktur för Bira i den nya transporten idag, riktigt härligt var det att kunna ta sin egen transport och bara köra iväg, men både jag och Bira måste tacka Hanna och Malin för att vi fått låna era transporter. Nu ska vi på spa behandling på veterinärstationen med hjälp av Stina, kan inte allt mer än hoppas resultatet blir bra! Trevlig dag! Kram
uppdatering.. Bira skötte sig hur bra som helst, lite tråkigt emellanåt tyckte han och ville vakna till för att se vad som hände men slocknade ganska snabbt igen efter lite hjälp från vetrinären. Nu står han snällt och väntar på mig att jag ska släppa ut han så han får mysa ute lite. Men måste bara säga att så nöjd över min häst som bara kliver på transporten utan några bekymmer.

Hemkommen!

Idag har det varit en underbar dag, jag saknar er från Hammarn, men hoppas de inte dröjer länge tills vi träffas nästa gång igen. :) kom hem och hämtade släpet som fick sin plats och tömde det och provade massor med täcken på Bira, kommer lite bilder nedan på han. Vi har bestämt oss för att dela på hästarna då tyvärr Göte(ponnyn) och Bira verkar ha extremt roligt i hagen och försöker bita av varandra täckena. Så när täckena är av då får de gå med varandra igen, när man inte är gjord av verken pengar eller symaskin så blir de lättast så. Kvällen spenderades med alla äpplen jag fått från mormor och morfar som egentligen Bira skulle fått men jag tyckte de va för fina så har gjort mig hemmalagade äppelmos. Så nu blir det gröt på morgonen och supergod mos. Imorgon blir det en tidig dag då jag och Bira ska göra ett besök på veterinärstationen, har inte bestämt mig om vi ska inviga transporten eller om vi ska promenera dit och hem. Beror på vilket väder det är, inte kul och komma fram dygnsura för i Vännäs verkar det som att snön är utomsynhåll. Skulle tagit med mig lite från hammarn. Tack och bock för idag! Kramar


RSS 2.0