Återkommer strax med mitt bloggande

Som sagt återkommer jag med mitt bloggande så fort jag får tillbaka min ork, men bjuder på en bild sålänge.
En person som betyder mycket för mig som jag saknar massor, du är en tjej jag längtar efter att få träffa snart! :)
Bilden är tagen sen sommar 2011 av Johannes när vi tog en snabb båttur över till Danmark. :) På bilden är jag och Wilma vid Kronoborg! :)



En del funderingar omkring ekonomi..

Jag har en fråga till er som lever med någon eller har delad ekonomi eller någon som iaf inte lever ensam med alla fasta kostnader. Ni måste ju ha hur mycket pengar som helst över varje månad.
Jag som ensam med fasta kostnader har ju ett helvete att vända ut och in på varje krona när de gäller om exempelvis där kommer en otuförsägbar händelse, som att bilen går i sönder eller att mina skor inte går att anända, ja ni förstår säkert vad jag vill komma. Men varför hör jag även ni som lever tillsammans med någon med två inkomster att klaga på er ekonomi, tror att man kanske inte ska klaga eller ska man leva efter att man har den inkomsten man har, då man bara lever sitt liv en gång.

Blir så rädd varje gång jag räknar ihop alla utgifter och står där själv när jag måste välja mellan att kanske inte göra de bara för att... finns de fler som mig? Men ska man då gå in i ett förhållande bara för att få en större inkomst och kunna spendera mer utgifter och ändå sitta i samma situation. Vad gör ni om ni separerar, vem bär den största skulden, täcker din egna privata inkomst för alla dina utgifter eller lever du på din sambo?

Förlåt för mina angrep vad de gäller ekonomi, men jag ska inte be om förlåtelse för detta är mina ord mina tankar och känslor. Man skulle inte säga att man ska hitta sig en rik sambo för en dag står han inte där och då står du där ensam i skiten som du själv byggt upp. Tänk dig för innan om du verkligen behöver de du tänkt köpa.

Denna månaden för mig är som den var, men mitt humör gör den inte speciellt bättre, man kan inte köpa sig lycka, men man kan inte gräva ner sig iheller bara för att må bättre. Det tar längre tid att gräva sig upp utan en stadig ekonomi, men vill man lyckas - gör man de då? Eller gör man de för någonannans räkning?

Dessa räkningar, fattar inte att de kommer varje månad och man blir mer och mer gråhårig för varje gång de kommer, man kasnke ska sluta öppna kuvären för att behålla lite färg på håret och lite pengar på kontot. Det hade iaf sett bra ut ett tag. Hur gör ni? Är man rik för att de är mycket pengar på kontokortet, är man rik vid varje löning, eller är man rik för att man har pengar kvar fram till dagen innan löning....

TANKAR HIT OCH TANKAR DIT.....

Träningspass: Städa / Ridning

Haha, räknas de som träning? Kankse om de ser ut som hemma här nu.
Märks att jag inte orkat hålla ordning och reda på ett tag men de är väl accepterat tror jag.

Men ikväll/eftermiddag blir de att ta ett ryck om jag inte all min ork har försvunnit men har en lugn dag på jobb.
Torsdagar är allt för bra, mitt liv kommer att förändras, en del av er påverkas en del av er inte, ni lär märka. Men jag vill inte ha det som jag har de nu.

GODMORGON ALLA MÄNNISKOR!

Uppdaterad:
Blev ett pass på Bazra med i eftermiddag, direkt efter jobb. Lite konditionsträning både för han och mig.
Så roligt de är att bara fara ut på en helt okänd häst, eller kanske inte helt okänd, men inte ridit så mycket på, vi debuterade uteritt idag iaf. Förbipasserade lastbilar, bilar och cyklar gick allt bara hur fint som helst! :)

Egen fruktsallad med kassela vanilj och chokladkex är jag väl förtjänt av, morgondagens ledighet är välkomnad! :)

NU TAR JAG KVÄLL!

Sjuk

Precis, varför är detta belöningen från gårdagens roliga dag :)

Igår va de jobb på förmiddagen, mitt humör va väl inte på topp, så lite kort stubin inför eleverna hade jag. men de tar väl de inte så hårt, då de undrade vad de va med mig då de inte fick spela flipper på lektionstid :P haha, är jag snäll som lärare annars :)

Eftermiddagen spenderades i stan, med god kina mat med underbart trevligt sällskap! Så roligt att verkligen få träffas, de måste vi göra om fler gånger :)

Sen var de iväg och fixa pjäxor & skidor och äta lite semlor, med lite ihop plock så hade jag en utrustning, känner att en hjälm vore bra att införskaffa sig om man inte ska köra med skoterhjälmen för de går ju med :)
Men innan kvällen avslutades i backen med fackeltåg och semlor där med som jag bara njöt av så var de ett besök i stallet. Fick snällt låna Jazzå, den ponnyn är så underbar. Vi red ut en sväng, har nog inte skrattat så mycket åt Malin & Vicke. :P Två pigga hästar säger allt, och två övertrötta tjejer säger väl med en del..

Som sagt belöningen är en dag i soffan med 24/7 Big Brother & te och täcke, i hopp om att bli frisk! :)

en dag till, en natt till....

Träningspass: Ledig

Nu har jag fixat big brother 24-7, varje timme räddad!
Vilan efter gårdagens träningsvärk är välkomnad.
Soffan, tv och datorn är min vän..


Emil, tycker om dig! <3

Träningspass: Boxersize

Ett bra pass blev det ikväll, mycket räkning i form av 3x3x3 /5x5x5. Ben och koordination.

Tyvärr är jag inte mig själv, tur man har korta dagar denna veckan. Vill inte boka upp mig någonting just nu från jag är säker på hur allt förhåller sig. saknar dig.

önskar ibland att jag skulle tänkt före

Träningspass: Laserdom

Igår blev de en super härlig dag.
Snöstorm är inte det roligaste, men nu är de skåne vinter även i norr med blåst och nysnö vilket innebär en klass 2 varning. Men dagen va den att de stod Laserdom på schemat, 2x20min .. va så himla roligt, dock tyckte jag att de va en tråkig lokal om man jämför med Malmös lokal, men man kan ju inte få allt. Avslutade efteråt med en vinst tillsammans med Malin på biljard när vi mötte hennes lillebror. team work kallas de :)
Fast hör och häpnad så slutade inte kvällen där, de blev lite att umgås me folk från vännäs på Cafe Station riktigt härligt!

Lovat med lite veckoplanering (kan dock bli lite ändrad) jobb är väl en självklarhet :)

Måndag: Dressyrträning (finns platser om någon är intresserad)
Tisdag: Slalomåkning
Onsdag: Boxersize
Torsdag: Gymmet
Fredag: Rida
Lördag: Melodifestivalen
Söndag: Boxersize

Förresten söker häst, någon som skulle vilja låna ut på heltid är jag intresserad.

Ett beslut kan förändra allt

Efter mötet igår

Jag var tom på allt, huvudet bara snurrade. Tack för alla som ställer upp!

En helg med häst

Denna helgen kommer de bli en del häst på schemat, får passa på att njuta medan man kan!
Ett mindre roligt besked är den här förbaskade bilen, förstår mig inte på att de inte alltid bara kan rulla och gå som man vill. Tydligen så blir de väl bra till slut...

Känns som jag börjat smått acceptera den här ensamheten som jag lever med inom mig, den här fysiska ensamheten att inte ha människor runt omkring mig 24/7. Jag är så glad att jag har er vänner, familj och andra i min värld.

Ibland kan jag vara lite dryg och typ  bara vara den som inte vill göra något och är allmänt less på livet, tyvärr vill jag inte vara de personen även om de blir så ibland. Något man kan verkligen glömma är att sanningen sårar enormt mycket, men bättre att få reda på sanningen än att leva med en osäkerhet att att gissa sig till hela livet. Jag litar så enormt mycket på personer i min omgivning att jag nästan kan gå över vad som helst för att få dig att må bra, jag, jag kommer i andra hand. Jag blir glad av att jag fått hjälpa och vara en som verkligen kan få glädjas tillsammans. Men ni hör själva, när den personen då brister med sanningen, då brister hela jag, jag blir ingen och ingen, vem är det? är det någon man vill vara? ingen har ingen plats trygg? ingen vet vad ingen gör precis som jag.

Ingen löser alla uppgifter tills att ingen orkar mer, vem sköter det om ingen sköter det? Vems fel är det om ingen sköter det?

Nu blir de möte i stan sen är kvällen oplanerad liksom morgondagen! Ciao! Kommentera gärna vad ingen ska göra med ingens liv :)

Träningspass: Promenad

Idag har det blivit lite ofrivillga promenader, men de har väl varit bra till viss del.
Annars blir de mest ta de lugnt idag eftersom vi välkomnar träningsvärken i bröst, axlar och armar.

II x2

Träningspass: Gymmet

Precis som de låter, kl 18 ska jag infinna mig på gymmet.
För att träna lite, får se hur mycket jag orkar då jag inte har fokuserat mig på den här styrkan.

Veckoplaneringen är gjord, hela söndagen är bokad för att vara på ridhuset, någon som är intresserad av att möjligen låna ut sin bil, eller skulle tänka sig att skjutsa mig med häst så jag med får starta till helgen.
Står utan bil, hoppas att den kommer igång igen till veckan, då jag håller tummarna att de bara är kopplingen.

Lilla negativa jag då får väl ingen som vill låna ut sin bil med drag utan verkligheten blir väl den att jag får snällt promenera till ridhuset för att frivilligt hjälpa till på tävlingarna istället, och se hur roligt alla andra har när de tävlar och inte alls vara avundsjuk.

En stor positiv sak är verkligen att min mamma & Pappa är så underbart gulliga, fick en paket på posten idag, ett sånt stort grönt paket med massor med godis. Tyvärr är min mage och jag inte alls sugen, men de blir vi säkert någondag, kasnek efter gympasset ikväll när jag känner mig förtjänt av det.

kan säga att knäckebröd & hemmagjord skagenröra & ett glas cola är min vän idag!

-----

Uppdatering efter gympasset. Iväntan på sällskapet blev de 20min crosstrainern och 15min på löpbandet. Sen blev de bröst och biceps träning, i en och en halvtimme. here we come träningsvärk imorgon, inga vinkningar här..

kvällen avslutas med promenad sen någon film - livet börjar bli acceptabelt när man inte behöver vara ensam.

du är saknad!

Träningspass: Mockning/Ridning

En hel förmiddag i stallet, riktigt roligt! :)
Blev för första gången på 5dagar väckt kl 6.35, annars har min personliga väckarklocka på allt från 03.30-6.00
Blev utsläpp på morgonen och fylla på vatten till hästarna, smart "blondinen jag" stängde av vattnet hade lektion, eller hjälpte Camilla med ridningen sen skulle vi byta vatten hink att fylla, men då hade slangen hunnit frysa så de va bara att motionera med spannar :) dagens gymträning för mig som stod med vattenslangen inne och fyllde hinkarna. :) Annars fick jag prova rida lite, kändes som att rida, för ni som vet Wonder Girl, helt underbar när man hittar knapparna på rätt plats. Får se om de blir en ny häst för Camilla, men de ser ju ut som det...

Eftermiddagen spenderades i Sörbyggden med att kolla på de nya förmågorna, ponnierna. Så söta de var, man saknar och vill verkligen tillbaka till ponnytiden. Blev lite kvällsmat där, tacos för alla, super gott och trevligt sällskap! Imorgon väntar nya bestyr.....

Träningspass: Mockning/Ridning

Det var ju lite träning idag, fick sitta upp på Kulan efter Sandra och Camilla varit ute en sväng och ridit. Riktigt roligt att få känna på att sitta på honom. Provade lite samling men vi pysslade bara runt lite på utebanan, saknar verkligen hästlivet.

Som sagt är iväg på lite semester så ska väl planera in vid senare tillfälle att att kunna både va i stallet, på gymmet och på jobb och umgås med folk. Att dela på tiden och prioritera för mig själv är svårt men har insett att det är ett måste.

musikquiz verkar inte vara min grej men jag kämpar på!

Träningsfri helg

Precis som de låter kommer detta vara en helg utan träning.
Det kan behövas efter mycket tränande och alla omständigheter.
Nu långledigt.

tack för att ni finns, ni vet vem ni är <3

Träningspass: Crosstrainer

Efter några dagars borta från gymmet, var jag påväg igen.
Kom ner till gymmet och hade insikt på att springa 4km på speed 8.5 som jag skrivit tidigare i veckan.
Men alla löpband var upptagna så de blev att testa en ny förmån att springa på crosstrainern vilket inte var mycket lättare sagt än gjort. Men 30min var fixat!

godmat med de jag älskar mest!

Träningspass: Snöskottning

Dagen blev inte som tänkt, men den blev bra tillslut.


Träningspass: -32 grader

Idag får jag vara en som klättrar på väggarna, kanske blir stan ikväll om jag följer med dit.
Det är verkligen äcklig vinterkyla ute nu, men de blir bättre väder sen. Otroligt sugen på att köra skoter,
någon som har en till låns eller som vill ha mig bakpå säg till! Det kryper i kroppen, har blivit världens lataste människa, jag som gillar vintern. Men vad har den personen tagit vägen. Vad har den riktiga Elin tagit vägen - är hon borta. Har jag levt i en dröm där bubblan krossades igår och jag verkligen fick överleva verkligheten.
Tack för att du finns, jag tycker om dig Emil! <3

Uppdatering:

De blev -28 grader och helt härligt väder ute. Blev en promenad på 3km med lite sol som sällskap.
Helt underbart skönt att bara få njuta av allt. Allt va vitt, även hela jag (A)

en krossad dröm

Träningspass: Ridning

Dagens träning blev ett ridpass med mycket inriktning på rakhet och samlingar och tillslut någon ökning.
Jag är nöjd över att få rida och bara motionera även om de visade sig vara -32 ute.

Nu väntar kväll med välbehövd mat i soffan, trevlig kväll!

Träningspass: Löpning

Lite resultat, maten har inte varit den bästa med rutiner och så. men vågen står på 76.6kg.
Med lite vilande igår helt från träning.

Idag är det löpning som gäller och de blir 8.0, 4km.. dvs. drygt 30min på bandet.

Vill ha lite tips på mat man kan laga, ska inte ta allt förlångt tid iheller.

RSS 2.0